"Vlada mora da interveniše - zabraniti letove sa Albanijom"

Regionalne vlasti Toskane zatražile su od italijanske vlade da reaguje jer su na tom području ustanovljeni novi slučajevi obolelih po povratku iz inostranstva.

Izvor: B92

Ponedeljak, 20.07.2020.

06:35

Bruce Bennett, Getty images, Ilustracija

Većina "uvezenih" slučajeva je iz Albanije, zbog čega traže obustavljanje avio-linija koje povezuju Italiju sa tom zemljom.

Prema najnovijim podacima, na području Firenca-Areco-Masa Karara zabeleženo je 16 novih slučajeva pozitivnih na virus, od kojih je 13 osoba stiglo iz Albanije, a jedna iz Ekvadora.

"Vlada mora da interveniše, naročito ministarstva unutrašnjih poslova i zdravlja. Ako aktivan nadzor putnika nije moguć, postoji samo jedna opcija, a to je obustavljanje direktnih letova", izjavio je guverner Toskane Enriko Rosi, preneli su italijanski mediji.

Rosi se tokom protekle nedelje sastao sa diplomatskim predstavnicima Albanije i Bangladeša, odakle je, kako je navedeno, većina novoobolelih u Toskani od 13. jula, a planiran je i sastanak sa konzulom Ekvadora.

Prema rečima guvernera Toskane, u tom regionu Italije tokom prošle nedelje zabeležena su 52 nova slučaja kovida-19, od kojih je 27 samo iz Albanije.

Rosi je ukazao na podatak da je albanska zajednica brojna u Toskani i da na tom području ima najmanje 60.000 građana albanskog porekla.

Italija je prethodno zabranila ulazak na svoju teritoriju iz Srbije, Crne Gore, sa Kosova, Iz Severne Makedonije. Jermenije, Bahreina, Bangladeša, Brazila, Bosne i Hercegovine, Čilea, Kuvajta, Moldavije, Omana, Paname, Perua i Dominikanske Republike.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 2

Pogledaj komentare

2 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: