Nova vest
Fudbal

Nedelja, 19.07.2020.

22:20

Erdoganov projekat šampion Turske

Fudbaleri Bašakšehira novi su šampioni Turske pošto su na kolo do kraja stekli nedostižnu prednost u odnosu na Trabzonspor.

Izvor: PT

Autor: PT

Erdoganov projekat šampion Turske
EPA-EFE/SEDAT SUNA

U istoriji Turske nije mnogo ekipa osvajalo titulu šampiona, što govori i podatak da je Bašakšehir tek šesti klub koji je došao do trofeja najboljeg u državi.

Bašakšehir je veoma mlad klub, osnovan je pre samo 30 godina, u međuvremenu je ugašen pa "oživljen", a zanimljivo da je vlasnik kluba zvanično Ministarstvo sporta i omladine.

Predsednik Turske Redžip Tajip Erdogan indirektno stoji iza ovog projekta koji godinama unazad beleži dobre rezultate, a sada je konačno stigla i titula šampiona.

Pre šest godina klub je promenio ime i od tada polako kreće uspon kluba koji uskoro dobija i stadion vredan 200 miliona evra.

Bašakšehir je prethodne sezone završio na drugom mestu, pre dve godine je bio treći, a ove konačno prvi.

Na klupi ekipe je čuveni turski fudbaler Okan Buruk, dok za klub igra srpski fudbaler Danijel Aleksić.

Пласман обезедио SofaScore LiveScore

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

31 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve
Fudbal

Španski sud blokirao račun Pikeu

Španski sud naložio je zamrzavanje bankovnog računa kompanije koju vodi Đerar Pike, dok traje istraga o poslovnom dogovoru da se takmičenje domaćeg Superkupa prebaci u Saudijsku Arabiju.

Beta

23:47

12 h

U fokusu

Vidi sve