Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

16:10, 19. 7. 2020.

| Društvo

Za 24 sata 6 osoba preminulo od korone u KC Niš

Autor:Lj. F.Izvor:Južne vesti
korona
Loše vesti iz Niša; foto: pixabay.com olgalionart

Od 11 preminulih osoba od posledica korona virusa u Srbiji za poslednja 24 sata, njih 6 je umrlo u niškom Kliničkom centru. Kako saopštavaju iz ove zdravstvene ustanove, na lečenju u Nišu je trenutno 368 pacijenata, a 16 osoba je priključeno na respiratore. U leskovačkoj kovid bolnici od korona vurusa se leči 151 pacijent, u Vranju 186, a u Surdulici 61.

Od poslednjeg izveštaja Ministarstva zdravlja na novi korona virus testirano je 7.955 građana, a 396 je pozitivno. Kako je saopšteno na konferenciji za medije, na respiratoru se trenutno nalazi 187 pacijenata, a za poslednja 24 sata preminulo je 11 osoba.

Više od polovine, čak 6, preminulo je u Kliničkom centru Niš, saopštili su iz ove ustanove.

Nažalost, uprkos svim naporima lekara niškog Kliničkog centra, 6 pacijenata, sa potvrđenim virusom kovid -19 je preminulo - saopštavaju iz Kliničkog.

U kovid objektima KC Niš hospitalizovano je ukupno 368 pacijenata, a kod 170 pacijenata, od kojih i 4 deteta koja su u stabilnom stanju, je potvrđeno prisustvo korona virusa. Od ukupnog broja hospitalizovanih i potvrđenih pacijenata, 16 je priključeno na respiratore i, kako kažu, nalaze se u jako teškom opštem stanju.

U leskovačkoj Bolnici trenutno je hospitalizovan 151 pacijent, a kod 27 je potvrđeno prisustvo virusa, dok je u 4 kovid bolnice u Zdravstvenom centru Vranje ukupno hospitalizovano 186 pacijenata i kod 92 pacijenta je potvrđeno prisustvo virusa.

Među hospitalizovanim pacijentima, nema dece zaražene virusom - saopštavaju iz Kliničkog.

U ZC Surdulica, u kovid bolnici trenutno je hospitalizovan 61 pacijent, a od tog broja kod 42 njih je potvrđeno prisustvo virusa.

Kako je saopšteno na konfereciji Kriznog štaba, zastoj sa obradom uzorka je prevaziđen, a nalazi će od sutra, 20. jula biti obrađivani u najkraćem roku, od 24 do 48 sati.

Jedna od novina je da će takođe od sutra svi građani moći preko aplikacije da provere rezultate svog testa i gde se on nalazi na obradi, a više informacija o tome biće saopšteno na sutrašnjoj konferenciji za medije.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • 0102

    11:26 // 24. 7. 2020.

    x2/5

  • Nishlija

    09:49 // 20. 7. 2020.

    Sada ce opet da nam dodje ministar za poljoprivredu i angazovace opet vec najavljenu gradonacelnicu da "stave pod kontrolom" virus

  • Mara

    05:33 // 20. 7. 2020.

    Teško nama

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: