Učenik Matematičke gimnazije osvojio srebro na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi

Učenik četvrtog razreda Matematičke gimnazije Filip Koldžić osvojio je srebrnu medalju na Međunarodnoj mendeljejevoj hemijskoj olimpijadi, a i ostali takmičari iz Srbije postigli su zapažen rezultat, saopštio je Prirodno-matematički fakultet u Beogradu.
Učenik Matematičke gimnazije osvojio srebro na Međunarodnoj hemijskoj olimpijadi
Foto: Pixabay
Đaci iz Srbije su prvi put ove godine dobili priliku da učestvuju na tom prestižnom takmičenju iz hemije koje već više od pola veka okuplja srednjoškolce iz različitih država, pružajući im mogućnost da primene svoje stečeno znanje u rešavanju složenih teorijskih i praktičnih problema.
 
Iako je prethodno bilo planirano da se ovogodišnja olimpijada održi u aprilu u Budimpešti, zbog trenutne pandemije takmičenje je održano od 13. do 18. jula preko interneta, a organizator takmičenja bio je Departman za hemiju Moskovskog državnog univerziteta Lomonosov.
 
Naš tim činili su, pored Koldžića, Jovan Marković, đak trećeg razreda Gimnazije iz Kruševca, Žarko Ivković, đak četvrtog razreda Gimnazije "Svetozar Marković" iz Niša i Vasilije Pantelić, đak trećeg razreda 14. beogradske gimnazije.
 
Vođa ekipe bio je dr Niko Radulović, profesor Prirodno-matematičkog fakulteta u Nišu.
  • Naselje

    19.07.2020 14:17
    Svaka cast mladom gariju, samo tako.
  • NS Sale

    19.07.2020 11:50
    Čestitke
    Bravo bravo bravo....konačno nešto lepo da se pročita....kamo lepe sreće da ova vest dospe na mesto broj 1 u sredstvima sa nacionalnom frekvencijom....gde bi nam bio kraj!!!!
  • Najzad

    19.07.2020 10:54
    Bravo
    Da ne citam vise o bezvrednoj deci silikonskih pevaljki-gde su bili,sta su jeli i sta pili

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija