Još jedno sjajno pojačanje, Baskonija dovela haubicu iz Nemačke!

Vreme čitanja: 2min | sub. 18.07.20. | 23:21

Neizvesnost oko Henrija koji neće da igra za manje od milion evra po sezoni

Baskonija je u spektakularnom stilu završila sezonu i osvojila titulu čekanu 10 godina, a onda je klub rešio da Dušku Ivanoviću skroji tim po želji i da rekonstruiše ekipu.

Baskoniju su ovog leta napustili Šavon Šilds (Olimpija Milano), Majkl Erik (Turk Telekom), Tornike Šengelija (CSKA), Semaj Kriston (Tofaš), Serđi Garsija (Andora), dok Met Džening, Patrisio Garino i Džejson Grejndžer i dalje traže klubove. Neizvestan je status beka Pjerije Henrija koji ima opciju za produžetak ugovora na još godinu dana, Baskonija želi da ga zadrži, ali mu nudi smanjenje plate koja je u minuloj sezoni iznosila preko 1.000.000 evra. Amerikanac za sada nije dao pozitivan odgovor i moguće je da napusti klub što bi bio veliki udarac.

Izabrane vesti

Istovremeno, Baskonija je dovela sjajnog litvanskog šutera Rokasa Giedraitisa iz Albe, krilnog cebtra Aleksa Petersa iz Anadolu Efesa i centra Tonjea Žekirija iz Asvela. Dakle, sve evroligaška pojačanja koja će biti od velike pomoći. A večeras stiže vest da je Baskonija postigla dogovor i oko dolaska američkog beka Kadina Kringtona iza kojeg je sjajna sezona u nemačkom Ludvigsburgu.

Karington je kao najbolji igrač predvodio Ludvigsburg do finala plej-ofa u Bundesligi, a sezonu je završio kao treći strelac lige sa prosekom od 17,2 poena po meču. Dodatni kvalitet mu je što dolazi sa pasošem Trinidada i Tobagoa i neće se računati kao „ekstrakomunitarac“. Inače, karijeru u Evropi je započeo pre dve godine u Mornaru iz Bara, ali se tu zadržao samo pola sezone i potom otišao belgijski Limburg odakle je stigao u Nemačku. Ovo znači i da nema ništa od dolaska Džimera Fredeta koji se ranije pominjao kao pojačanja.

Ali bi zato mogao da dođe mladi francuski centar Kilijan Tili sa Gonzaga koledža. Baskonija je ozbiljno zainteresovana za mlađeg brata Kima Tilija koji je u ovom klubu proveo tri sezone. 


tagovi

Kadin KaringtonBaskonija

Obaveštavaj me

Evroliga

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara