"Još jedna izmišljotina i fabrikacija o OVK i naporima kosovskog naroda za slobodu i državu" VIDEO

Predsednik Kosova Hašim Tači obratio se građanima večeras, na temu saslušanja u Hagu.

Izvor: B92

Subota, 18.07.2020.

20:53

Default images

Rekao je da se pojavio pred tužiocima Specijalijalnog suda jer je to bila njegova građanska i institucionalna dužnost.

Adresimi i Presidentit

Historia e lavdishme e luftës çlirimtare dhe e shtetformimit të Kosovës së pavarur, demokratike dhe evropiane nuk mund të rishkruhet nga askush. HTH

Posted by Hashim Thaçi on Субота, 18. јул 2020.
"Završio sam oko 30 sati suočavanja sa organima gonjenja, gde sam upoznat sa svim njihovim navodima i gde sam odgovarao na njihova pitanja. U potpunosti poštujem proces rasvetljavanja istine do samog kraja i moje uloge u oslobodilačkoj borbi za slobodu i nezavisnost", rekao je Tači.

Kako je dodao iz etičkih razloga i zbog zakonskih ograničenja, ne može da iznese konkretne detalje saslušanja, ali i dodao da sa druge strane ne može da ništa ne podeli sa građanima.

"Pre svega, kao sto sam rekao i pre odlaska u Hag istorija ne može da se prekraja, drugo, ovaj proces je još jedan u nizu, tokom 21 godine optužbi, izmišljotina i fabrikacija o Oslobodilačkoj vojsci Kosova i naporima kosovskog naroda za slobodu i državu. Ali, ovaj proces će jednom zauvek zapečatiti istorijsku ulogu OVK, kao nezamenjivu i neotuđivu ulogu za stečenu slobodu, za sve generacije koje će naslediti Kosovo, kao nezavisnu i demokratsku državu. Imao sam sreću i zadovoljstvo da budem deo rata i nezavisnosti Kosova i još sigurniji sam danas u nasu istorijsku borbu koja je bolna, ali je podržana od Amerike i drugi prijateljskih zemalja", rekao je Tači.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 3

Pogledaj komentare

3 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: