Bez umrlih u Novom Pazaru prvi put u poslednjih mesec dana

U Novom Pazaru prethodnog dana, prvi put posle mesec dana, nije bilo preminulih od posledica virusa korona, kaže koordinator bolnice u Novom Pazaru Mirsad Đerlek i navodi da je situacija u tom gradu pod kontrolom.
Bez umrlih u Novom Pazaru prvi put u poslednjih mesec dana
Foto: 021.rs
Đerlek je naveo da je stanje u Sjenici još ozbiljno i da je trenutno u Novom Pazaru 65 pacijenata iz Sjenice, a da je stanje u Tutinu bolje nego što je bilo, ali daleko od dobrog.
 
On je rekao da podatak da juče nije bilo preminulih od virusa korona u Novom Pazaru ne sme da zavara i da je potrebna maksimalna ozbiljnost i pripremljenost za neki talas koji može da iznenadi.
 
Naveo je da je to što juče nije bilo umrlih važno za moral kod zdravstvenih radnika, koji se bore u skafanderima, a moral im je podignut na veći nivo jer se vide rezultati.
 
"Apelujemo na građane u Novom Pazaru, Sjenici i Tutinu da se pridržavaju epidemioloških mera. Ovu borbu ne možemo dobiti bez građana", poručio je Đerlek.
 
Ohrabrujuće je, kaže, jer se veliki broj zdravstvenih radnika koji je bio zaražen vraća na posao, te naveo da je saradnja sa kolegama lekarima iz cele Srbije i regiona fantastična.

Komentari 0

    Nema komentara na izabrani dokument. Budite prvi koji će postaviti komentar.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija