Najnovije vesti
Vesti Hronika
HTEO DA SE SAKRIJE OD KIŠE, STIGAO GA METAK Iz Španije izručen odgovoran za pljačku tokom koje je ubijen crnogorski košarkaš

HTEO DA SE SAKRIJE OD KIŠE, STIGAO GA METAK Iz Španije izručen odgovoran za pljačku tokom koje je ubijen crnogorski košarkaš

Cetinjanin Nikola Vuletić (31) izručen je iz Španije crnogorskim nadležnim organima, saopštila je juče Uprava crnogorske policije. Vuletić se tereti za razbojništvo tokom kog je kako se sumnja Aleksandar Konatar ubio košarkaša Ljuba Jovanovića u Cetinju pre više od devet godina.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Ljubo Jovanović Foto: Privatna arhiva
Ljubo Jovanović

On je već odmah sproveden do podgoričkog Višeg suda gde mu je uručeno rešenje o određivanju pritvora, budući da je protiv njega već podignuta optužnica i da mu se do sada sudilo u odsustvu.

Za ubistvo košarkaša Jovanovića, optužnicom se tereti Cetinjanin Aleksandar Konatar, koji je tokom suđenja, koje i dalje traje, negirao krivicu.

Pročitajte još

Prema tužilačkom aktu Konatar i Vuletić razbojništvo prilikom kog je ubijen Jovanović desilo se 30. juna 2011. godine oko 22.25 sati u automat klubu Lutrije Crne Gore na Cetinju.

Jovanović je sa drugovima iz mlade reprezentacije bio na pripremama na Cetinju kada se kobnog dana dogodila pljačka. Posle treninga, sa kolegama iz reprezentacije bio je na večeri u hotelu “Grand”, a zatim je sa drugom i saigračem izašao u šetnju.

Kako smo ranije pisali, utrčao je u kazino da se skloni od kiše i sticajem okolnosti se našao usred pljačke.

Foto: Blic / RAS Srbija

U prvoj prostoriji kladionice napadač je vitlao oružjem i počeo da lomi i razbija inventar. Dok je mahao pištoljem, vikao je “Dajte pare!” i nekoliko puta u glavu udario radnika kladionice. Oteo mu je novčanik u kome je bio pazar.

U tom trenutku Jovanović i njegov saigrač počeli su da beže iz druge prostorije ka izlazu iz lokala, protrčavši pored pomahnitalog razbojnika. Dvojica gostija kazina bila su ukočena od straha. Jovanović je krenuo ka izlazu, ali je razbojnik pošao ka drugoj prostoriji kada su se on i mladi košarkaš, navodno, zaglavili na vratima između dve prostorije lokala.

U tom trenutku razbojnik je pucao, a metak je pogodio košarkaša u grudi. Teško ranjeni mladić je pao, a ubica je s pištoljem istrčao iz lokala i pobegao. Teško ranjeni Jovanović je prevezen do ambulante Hitne pomoći, gde je preminuo.