Vesti

0

Kosovski predsednik na prelazu Vrbnica dočekan uzvicima OVK i Tači

Autor: IG

Izvor: Beta

Kosovski predsednik na prelazu Vrbnica dočekan uzvicima OVK i Tači

Izvor: Foto: PrntScr / You Tube

Kosovski predsednik je iz Haga avionom doputovao u Tiranu, da bi posle toga nastavio automobilom put ka Prištini, a na prelazu Vrbnica dočekale su ga pristalice koje su uzvikivale "OVK" i "Tači".

On je četiri dana zaredom saslušavan pred Specijalnim tužilaštvom zbog sumnji da je izvršio zločine protiv čovečnosti i ratne zločine za šta se tereti prema optužnici koja je predata sudiji prethodnog postupka u Haškom tribunalu.

Među onima koji su dočekali Tačija bili su i članovi Organizacije ratnih veterana OVK.

"Predsednik je bio u Hagu ne da brani sebe već borbu OVK. Vodili smo pravedan i čist rat. Mi smo od početka protiv Specijalnog suda. Tači je dobro branio zemlju i očekujemo da će optužnica biti odbačena", rekao je potpredsednik Organizacije veterana bivše OVK Nasim Haradinaj.

Tači je na Fejsbuku objavio da će sutra govoriti o ispitivanju kojem je bio izložen tokom četiri dana saslušanja pred tužiocem i Hagu.

"Upravo sam sleteo u Tiranu, po povratku iz Haga, i uveče ću stići na Kosovo. Sutra u 20 sati ću govoriti o poslednja četiri dana u Hagu. Želim vam lep vikend. Uveravam vas da niko ne može da nam prepiše istoriju", napisao je Tači.

Tači i predsednik Demokratske partije Kosova, Kadri Veselji su u predlogu optužnice, kako je 24 juna saopšteno iz Specijalnog tužilaštva, okrivljeni za izvršenje zločina protiv čovečnosti i ratnih zločina.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR