Državljani Srbije ne mogu u Švedsku

Državljani Srbije od 19. jula neće više moći da uđu u Švedsku, osim ako imaju boravišnu dozvolu ili studiraju u toj zemlji, odlučila je švedska Vlada, a preneo je portal Švedska.rs.
 Državljani Srbije ne mogu u Švedsku
Foto: Pixabay
Vlada Švedske se ovom odlukom uskladila sa preporukom Saveta EU, kojom su Srbija i Crna Gora uklonjene sa spiska zemalja iz kojih je bezbedno doći u Evropsku uniju i zemlje Šengenskog prostora, objavljeno je na sajtu Ambasade Švedske u Beogradu.
 
Srbija je u prethodnoj preporuci bila na listi bezbednih zemalja, a državljanima Srbije je ulazak u Švedsku bio omogućen od 4. jula.
 
"Privremena zabrana ulaska stupila je na snagu 19. marta i u početku se primenjivala na 30 dana. Potom je produžena na osnovu preporuka Evropske komisije. Poslednja odluka o produženju zabrane znači da se zabrana ulaska sada primenjuje do 31. avgusta 2020. godine", dodaje se u saopštenju Ambasade Švedske.
 
Lista zemalja u okviru preporuke Saveta EU se ažurira na 15 dana, pa bi novu preporuku trebalo očekivati 1. avgusta. Vlada Švedske je odlučila da se pridržava preporuka Evropske unije.
  • Milica

    18.07.2020 11:54
    A gde mogu?
    Možemo u Ugandu na primer. Nije tako loše
  • Neee

    17.07.2020 22:21
    Ovo je jeziv udarac za Svedsku!
  • Pokojni Čika Franja

    17.07.2020 18:29
    nisaM izenAđen...
    A gde mogu?

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Srbija

Iz poršea u Vranju ukrao veću sumu novca

Policija u Vranju rasvetlila je tešku krađu i, po nalogu Osnovnog javnog tužilaštva u ovom gradu, podneće krivičnu prijavu protiv tridesettrogodišnjeg muškarca iz okoline Vranja.