Usmeno izlaganje žalbi za Ratka Mladića 25. i 26. avgusta

Žalbeno veće Mehanizma krivičnih sudova u Hagu zakazalo je sednicu za usmenu raspravu po žalbama na presudu Ratku Mladiću.

Izvor: Tanjug

Petak, 17.07.2020.

17:59

Usmeno izlaganje žalbi za Ratka Mladića 25. i 26. avgusta
Foto: Depositphotos/JanPietruszka

Sednica je više puta odlagana, a sednica za usmenu raspravu po žalbama na prvostepenu presudu kojom je nekadašnji komadant Vojske Republike Srpske Ratko Mladić osuđen na doživotni zatvor biće održana 25. i 26. avgusta.

Takođe je za 24. jul zakazalo statusnu konferenciju koja će biti održana video-konferencijskom vezom, saopšteno je iz Haga.

Mladićevoj odbrani je ostavljen rok da se do 22. jula izjasni da li on želi da bude fizički prisutan u sudnici tokom statusne konferencije ili ne, kao i da do 11. avgusta obaveste žalbeno veće da li će neki od Mladićevih advokata učestvovati na žalbenoj sednici putem video linka.

Naložilo je i sekretarijatu da obezbedi sve neophodne mere za održavanje pomenutih ročišta i Mladiću olakša prisustvo odnosno učešće u sednicama na drugi način.

Sednica za usmeno predstavljanje žalbi bila je zakazana za 17. i 18. mart, ali je bila odložena zbog njegove operacije, a potom i zbog oporavka i sve lošijeg zdravstvenog stanja.

Zakazivanje sednice iniciralo je tužilaštvo.

Mladić je prvostepenom presudom osuđen na doživotni zatvor zbog navodnih ratnih zločina u Bosni i Hercegovini.

Pisane žalbe tužilaštva i odbrane ranije su podnete sudu, a nakon što se obavi usmeno izlaganje žalbi, žalbeno veće trebalo da donese pravosnažnu presudu.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Podeli: