Predsednička kampanja u SAD u senci pandemije

O predstojećim predsedničkim izborima u SAD u normalnim okolnostima dosad bi se u medijima neprestano govorilo. Budući da dnevni rast zaraženih koronavirusom prelazi i sedamdeset hiljada, kampanja je opravdano u drugom planu.

Stanovnici čikaških predgrađa svakog meseca imaju dosta izdataka, između ostalog kredite za kuću i automobil, zdravstveno osiguranje, porez – sedam do osam hiljada dolara.

Iako od novog predsednika koga će birati u novembru očekuju ekonomsku stabilnost, građanima SAD važnija je situacija sa koronavirusom.

Prema istraživanju televizijske mreže Si-En-Bi-Si, Džo Bajden u šest saveznih država SAD ima prednost u odnosu na aktuelnog predsednika Donalda Trampa, jer ispitanici smatraju da bi kandidat demokrata bolje rešio problem pandemije.

Amerikancima je presudna ekonomska stabilnost, pa je zato samo 11 predsedika otišlo sa položaja posle samo jednog mandata.

Neki analitičari smatraju da je se Tramp nalazi u najtežoj poziciji još od Džimija Kartera 1980. godine.

Već se sad zbog američkog izbornog sistema može reći da će Bajden trijumfovati u Njujorku, Vašingtonu, Ilinoisu, Oregonu i Kaliforniji, a Tramp u većini saveznih država na jugu zemlje.

Kampanja se sad usmerava na takozvane "swing states", gde će ishod predsedničkih izbora biti neizvestan do poslednjeg trenutka.

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво