Tomas Bah (©AFP)
Tomas Bah (©AFP)

Bah bi da se još svira po njegovom

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 16:25

Prvi čovek Međunarodnog olimpijskog komiteta najavio kandidaturu za drugi mandat

Kako to obično biva kada su u pitanju najvažnije funkcije, oni koji ih se dočepaju teško ih napuštaju. Saslužili da ostytanu u njima ili ne. Razloga je mnogo, ali verujemo da je glavni ono večno pitanje - "A šta posle". Jer sve odatle je pad.

Da ne bi morao, barem još neko vreme da se suočava sa time, predsednik Međunarodnog olimpijskog komiteta Tomas Bah je najavio kandidaturu za drugi mandat. Nemac je to uradio na video konferenciji članova MOK-a.

Izabrane vesti

"Ako ste vi, članovi MOK-a voljni spreman sam da se kandidujem za drugi mandat na čelu ove organizacije. i da nastavim da služim Pokretu koji toliko volimo i naredne četiri godine. Vašu podršku uzimam kao ohrabrenje da radimo još jače" izjavio je Nemac.

Sadašnji prvi čovek olimpizma je izabran na tu poziciju 2013, nasledivši Belgijanca Žaka Roha koji je izgurao oba mandata. Za sada nije poznato ko bi mogao sve da mu bude protivkandidat na izborima 2021. Bahu je 66 godina, bivši je olimpijski šampion u mačevanju i ima doktorsku disertaciju iz prava. U prvom mandatu nije imao većih problema i za sada nije "zakačio" ni jednu kontroverzu.

Što se tiče mesta predsednika MOK-a postoji zanimljivo pravilo koje kaže da se on bira na tu poziciju prvo na osam, pa ako bude reizabran na četiri goidne nakon čega više nema prava. Upravo ovakva i slična pravila postoje zbog one naše priče sa početka teksta.


tagovi

Tomas BahMOK

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara