Nova vest
Fudbal

Petak, 17.07.2020.

16:40

"Krećem ka penalu, a Stojković mi govori 'Odbraniću ti'" VIDEO

Asamoa Đan, najbolji strelac u istoriji reprezentacije Gane, prisetio se utakmice protiv Srbije na startu Mundijala u Južnoj Africi pre decenije.

Izvor: MS

Autor: MS

Photo by Ian Walton/Getty Images

Gana je tada slavila golom iz penala baš Đana i to nakon što je Zdravko Kuzmanović nespretno igrao rukom.

Sadašnji napadač indijskog Nort Ist Junajteda, a nekada Udinezea, Sandelenda i Rena, opisao je kako je izgledala predigra za penal sa golmanom Vladimirom Stojkovićem.

"Pre penala golman je igrao umne igre sa mnom. Prišao mi je i rekao 'Šutiraćeš u moju desnu stranu i odbraniću ti'. Ja sam baš šutirao tamo i pogodio", rekao je Đan za medije u Gani.

Đan, koji je ujedno i igrač sa najviše utakmica u istoriji Gane, kaže da su takve stvari normalne sa golmanima.

"Dešavaju se umne igre, posebno kada su u pitanju golmani. Kada mi kažđu stranu uvek gađam u tu. Sve je pitanje samopouzdanja i tehnike. Hvala Bogu imam obe stvari. Neko može da bude dobar igrač ili sjajan izvođač, ali ako nema samopouzdanje onda može da promaši", zaključio je.

Gana je tada došla do četvrfinala kada je tragično ispala od Urugvaja, dok je Srbija završila takmičenje u grupnoj fazi sa pobedom nad Nemačkom (1:0) i porazom od Australije (2:1).

Ono što nije uspeo Đanu, Stojković jeste Nemcu Lukasu Podolskom u još jednom komičnom igranju rukom za penal, tada Nemanje Vidića.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

51 Komentari

Podeli:

Fudbal

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve