Petak, 17.07.2020.

13:16

Fena: U Laktašima uhapšen Duško Soleša

Po nalogu Osnovnog suda u Banjaluci zbog počinjenog krivičnog dela ratni zločin protiv civilnog stanovništa, u Laktašima je uhapšen D.S.

Izvor: Tanjug

Fena: U Laktašima uhapšen Duško Soleša

Agencija Fena je prenela da je za njim raspisana međunarodna poternica i da je reč o Dušku Soleši.

Osumnjičeni se, navodi se, nakon što je uočio policajce, pokušao da beži, ali ga je policija uhapsila.

D.S. je uhapšen po Centralnoj poternici Osnovnog suda u Banjaluci i predat je u nadleznost Okružnog centra sudske policije Banjaluka.

Podseća se da je Duško Soleša, bivši pripadnik nekadašnje Vojske RS, osuđen na šest godina zatvora zbog silovanja maloletnice 1992. godine.

Vrhovni sud Federacije BiH je pre pet godina potvrdio presudu kojom je Soleša osuđen na šest godina zatvora zbog zločina počinjenih 1992. u Bihaću.

U presudi Kantonalnog suda u Bihaću se navodi da je oštećena “jasno i detaljno opisala silovanje”, te u nekoliko navrata pokazala prstom na Solešu kao osobu koja ju je silovala.

Soleša je uhapšen u novembru 2013. godine u Banjaluci, a zatim pušten da se brani sa slobode.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Region

Loše vesti za korisnike ove banke

Privredna banka Zagreb (PBZ) odlučila je da podigne deo naknada svojim korisnicima za neke njihove usluge od 1. avgusta 2024. godine. Svojim korisnicma nisu posebno obrazložili zbog čega su se odlučili na ovaj potez.

14:52

18.5.2024.

23 h

Svet

Totalni raspad: Ljudi beže iz Ukrajine

U Lavovoskoj oblasti u Ukrajini na granici sa Poljskom, nastao je pravi kolaps usled saobraćajnih gužva koje čine stotine automobila, prenosi TV kanal Obsšćestvenoe, pozivajući se na predstavnicu lokalnog pograničnog odreda Aleksandru Kučkovsku.

19:58

17.5.2024.

1 d

Podeli: