17. jul  2020. 12.24  →  12.30 | Izvor: Tanjug

U Smederevu i Bujanovcu proglašena vanredna situacija

SMEDEREVO -

U Smederevu je danas proglašena vanredna situacija, nakon sednice gradskog kriznog štaba i na preporuku epidemiologa iz Zavoda za javno zdravlje Požarevac

Prema rečima gradonačelnice Jasne Avramović to podrazumeva i zabranu okupljanja više od pet lica na otvorenom i zatvorenom prostoru, uz obavezu nošenja zaštitnih maski, kao i rad kafića i restorana do 21 sat, a ugostiteljskih objekata sa baštama do 23 sata, prenosi RTS.

Prema poslednjim podacima, u Smederevu je od početka epidemije, registrovan ukupno 291 pozitivan slučaj.

U smederevskoj Opštoj bolnici "Sveti Luka", smešteno je 175 pacijenata, virus je potvrđen kod njih 70, a na respiratorima se nalazi 12 osoba.

Većina pacijenata je iz drugih gradova.

Vanredna situacija proglašena i u Bujanovcu

U Bujanovcu je danas proglašena vanredna situacija, izjavio je zamenik komandanta Štaba za vanredne situacije Stojanča Arsić.

To znači da je zabranjeno okupljanje više od pet lica na otvorenom i zatvorenom prostoru, da je obavezno nošenje zaštitnih maski, prenosi RTS.

Prema rečima Arsića, kafići i restorani koji nemaju bašte radiće do 21 sat, ugostiteljski objekti sa baštama do 23 sata, a komunalna inspekcija i policija kontrolisaće poštovanje mera.