Hronika

Hapšenja u Banjaluci zbog marihuane

Hapšenja u Banjaluci zbog marihuane
Foto: ilustracija | Hapšenja u Banjaluci zbog marihuane

U Banjaluci je uhapšeno lice inicijala E.C. zbog sumnje da je počinilo krivično djelo “Neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga”, a u četvrtak su uhapšeni i G.J. i G.R. od kojih je oduzeta marihuana.

Iz Policijske uprave Banjaluka je saopšteno da je policija došla do saznanja da E.C. u stanu i porodičnoj kući posjeduje opojnu drogu marihuanu. Izvršen je pretres lokacija koje koristi osumnjičeno lice i tom prilikom je pronađeno i oduzeto oko 15,26 grama zelene biljne materije koja izgledom asocira na opojnu drogu marihuanu i 11,70 grama sjemenki koje izgledom asociraju na sjemenke indijske konoplje. U toku je kriminalistička obrada navedenog lica, a slučaju je obavješten dežurni tužilac Okružnog javnog tužilaštva Banjaluka.

Takođe, saopšteno je policija kod G.J. pronašla oko 2,57 grama zelene biljke koja asocira na marihuanu, dok je kod G.R. prilikom obavljanja redovnih poslova u ulici Svetozara Cerovića u Banjaluci pronađeno oko 0,92 grama materije koja asocira na marihuanu.

Protiv uhapšenih slijedi podnošenje zahtjeva za pokretanje prekršajnog postupka zbog počinjenog prekršaja iz Zakona o proizvodnji i prometu droge nadležnom sudu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije