Marko Nikolić,  © Star sport
Marko Nikolić, © Star sport

Nikolić: Nećemo u kvalifikacije, samo direktno u Ligu šampiona

Vreme čitanja: 2min | pet. 17.07.20. | 09:55

„Ne volim fudbal "pet na pet", ali mi se svidelo kako se moji momci bore na svakom delu terena“, komentariše trener Lokomotive pobedu nad CSKA

Mic po mic, eto Marka Nikolića pred ciljem. Kad je došao suočio sa sa negativnim ambijentom u ruskoj javnosti, čak je u jednom trenutku bio u opasnosti da izgubi drugo mesto na tabeli, ali srpski stručnjak na klupi Lokomotive i dalje zavisi samo od sebe.

Bez obzira što mu mnogi spočitavaju način igre, ostaje zapisano da nekadšanji trener Rada, Vojvodine i Partizana još nije pretrpeo poraz u Premijer ligi Rusije i da se kolo pre kraja prvenstva nalazi nadomak plasmana u Ligu šampona. Posle pobede u moskovskom derbiju nad CSKA (2:1) ostalo je „samo“ da uzme tri boda na gostovanju Uralu u Jekaterinburgu i ostane van domašaja Krasnodara.

Izabrane vesti

Čestitam igračima na pobedi. Ovo nam je svima lekcija da u svakom meču moramo da uložimo energiju i emocije do samog kraja. Sad je Liga šampiona izvesna, ali ne želimo da igramo kvalifikacije (ide trećeplasirani na tabeli, op. au), moramo da se plasiramo direktno u grupnu fazu. Sve je u našim rukama. Ostala nam je samo jedna utakmica da bismo ostvarili primarni cilj i zato smo 100 odsto fokusirani na Ural“, mirno govori Nikolić.

Taj meč na programu je tek naredne srede. Dotad će se sleći emocije sa jučerašnjeg, u kome je mirnoća Alekseja MIrančuka (dva realizovana penala) donela Lokosima prvi trijumf posle četiri vezana remija.

Oba tima su želela pobedu u derbiju. U jednom trenutku, susret je bio interesantan gledaocima, posebno u završnih 20-25 minuta, jer se maltene igralo pet na pet na obe strane terena. Ne volim takav fudbal, skoro bez taktike, ali mi se dopalo kako je Lokomotiva izgledala. Momci su dali sve od sebe, za svaku loptu se borili i kad je tako onda mora da im se vrati u vidu gola i pobede“.

Pre samo dve sedmice, na utakmici protiv Sočija, Lokomotivi su dva gola poništena odlukama VAR-a. Sinoć je tehnologija presudila u korist Železničara, s tim što su oba jedanaesterca bila čista kao suza.

VAR nekad daje, nekad uzima. Pirmera radi, da nema VAR-a dobili bismo Soči 3:0. Za mene je daleko važnije kako je tim izgledao, a moji igrači su bili poput ratnika, spremni da se bore na svakom delu terena. Pobeda s takvim pristupom duplira uživanje“, dodao je Marko Nikolić.

Još samo jedna...



tagovi

Marko NikolićLokomotiva Moskva

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara