JUNAJTED SE NADA LIGI ŠAMPIONA: Rašford i Marsijal režirali novu pobedu (VIDEO)
Foto: AP

Premijer liga

JUNAJTED SE NADA LIGI ŠAMPIONA: Rašford i Marsijal režirali novu pobedu (VIDEO)

Fudbal -

Fudbaleri Mančester Junajteda odlično su upisavši "trojku" na teškom gostovanju Kristal Palasu - 2:0 (1:0) u 36. kolu Premijer lige, odgovorili na pritisak koji im je u borbi za mesto u Ligi šampiona pobedom nad Šefildom (2:0) nametnuo Lester.

Mirovale su mreže na “Selhrst parku” sve do 45. minuta kada je na asitenciju Bruna Fernaneša pogodio Markus Rašford. Odahnuli su tad “crveni đavoli” i otišli s minimalnom prednošću na poluvreme.

Nastavak je doneo dosta uzbuđenja, s obzirom na to da je gol Džordana Ajua poništen nakon konsultacije VAR i ofsajd pozicije u kojoj se našao napadač iz Gane.

Domaći tim, za koji je srpski reprezentativac Luka Milivojević odigrao svih 90 minuta, se borio, ali nije uspeo da pogodi mrežu De Hee.

S druge strane, Entoni Marsijal je na Rašfordovo dodavanje matirao Gvaitu za konačnih 2:0.

Ono što je najbitnije za Mančester junajted, da posle ovog trijumfa imaju identičan broj bodova kao četvrtoplasirani Lester 62, dok trećeplasirani Čelsi ima bod prednosti.

Sautempton i Brajton su podelili bodove 1:1.

Francuz Nil Maupaj dokazuje da je u dobroj formi, ovog puta postigao je gol u 17. minutu. "Galebovi" su poveli na "Sent Meriju". Petnaestak minuta posle gola Brajton traži i penal, ali sudija sudi ispravan start.

U 39. minutu Deni Ings postiže gol, ali je isti poništen zbog ofsajd pozicije.

U nastavku se ređaju napadi domaćina. Vokins pa Ings u par navrata ne uspevaju da izjednače. Ali Ings ipak stiže do gola i to u 66. minutu, njegov dvadeseti u šampionatu.

Mogao je Sautempton ubrzo do preokreta, ali šut Vestegarda brani odlični Rajan.

Kurir sport

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track