Đurić: Hrišćanska baština Kosova bolna tema za Albance 1 Marko Đurić Foto: Beta/Miloš Miškov

Direktor Kancelarije Vlade Srbije za Kosovo i Metohiju Marko Đurić reagovao je večeras na ocenu kosovske ministarke spoljnih poslova i dijaspore Meljize Haradinaj Stuble da je knjiga o hrišćanskom nasleđu Kosova i Metohije diplomatski skandal, poručivši da je za Albance to bolna tema.

Đurić je poručio Haradinaj Stubli da je sastanak između komesara za proširenje EU Olivera Varheljija i predsednika Srbije Aleksandra Vučića održan u misiji Srbije u Briselu i da je knjiga „Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije“ prelepa monografija.

„Svestan sam da je hrišćanska baština za vas bolna tema, jer su albanski ekstremisti spalili oko 150 srpskih pravoslavnih hramova 1999. i 2004. godine“, napisao je Đurić u objavi na Tviter nalogu.

Haradinaj Stubla ocenila je večeras da je diplomatski skandal to što je na sastanku Varhelija sa Vučićem na stolu bila knjiga „Hrišćansko nasleđe Kosova i Metohije“ i ocenila da je „namerno izlaganje šovinističkih knjiga više od diplomatskog skandala, provokacije i pristrasnosti“, prenosi Kosovo onlajn.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari