Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

17:54, 16. 7. 2020.

| Kultura

U Leskovcu počelo snimanje filma "Košare"

Autor:B. StamenkovićIzvor:Južne vesti
film košare balša đogo
Juče počeo snimanje u Leskovcu, foto: Balša Đogo

Ratni film Košare, inspirisan instinitim događajima, premijerno bi trebalo da bude prikazan u prvoj polovini 2021. godine, a snimanje je počelo juče u leskovačkim kasarnama. Režiju za ovaj film potpisuje Balša Đogo, a glavne uloge tumače Jovan Jovanović, Luka Grbić, Viktor Savić, Nikola Kojo i Milica Stefanović. Pored filma, biće snimljena i serija, a glumačkoj ekipi pridružiće se i Milena Radulović, Miloš Samolov, Aleksandar Radojičić i Miloš Biković.

Priča Košara prati grupu mladih srpskih vojnika koja u oktobru 1998. godine stiže na udaljenu vojnu kotu na tromeđi Srbije, Crne Gore i Albanije. Ubrzo, oni zapadaju u vrtlog borbe za svoju otadžbinu, ali i vlastite živote, a suočeni sa podmuklim napadima neprijateljaskih snaga i ostalim opasnostima. kosare Foto: Grad Leskovac

Ovo je prvenac reditelja Balše Đoga, a osim u Leskovcu i okolini, snimaće se i na brojnim lokacijama u Srbiji, Crnoj Gori i Republici Srpskoj.

Film Košare govori o podvigu Vojske Srbije tokom NATO agresije. Prva klapa pala je u kasarni "Jablanica", a ekipa je zatim nastavila sa snimanjem u kasarni "Vojvoda Petar Bojović" u Donjem Sinkovcu kod Leskovca - kažu organizatori.

Snimanje filma i serije trajtaće do početka decembra 2020. godine na mnogobrojnim lokacijama, a premijera se očekuje u prvoj polovini 2021. godine.

Projekat je od Filmskog centra Srbije dobio novčanu podršku u iznosu od 50 miliona dinara , a film produciraju Omega Production (producenti Nemanja Mićić i Vladan Anđelković) i Telekom Srbija.

Podeli sa prijateljima
Povezane teme:
Komentari
Poslednji komentari
  • Danilo

    18:38 // 18. 7. 2020.

    Nema blage veze slika sa činjenicama sa terena!!! Tako ugladjena vozila,čizme i uniforma nije bila ni u obilasku Košara a kamoli u bitkama!!!..takvi šminkeri su bili po kasarnama a najviše u Beogradu!!!

  • Kimi

    16:19 // 18. 7. 2020.

    Treba snimiti. Jer se ni jedna vlast, ali ni jedna, nije udostojila da informiše naciju o događajima i da na neki način održi počast za tu vojsku.

  • Snimanje

    11:06 // 17. 7. 2020.

    Bili su juče 16.07. na putu B.Palanka- Babušnica,bez oznake da snimaju film.

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Prijaviš korpuciju protiv SNS funkcionera SNS agenciji, SNS tuzilaštvo podnese tužbu SNS sudu. Pa ovo bre ni Monti Pajton ne bi smislio.

Srboljub čitalac

Tekst: Niš dobio kancelariju Agencije za sprečavanje korupcije, Sotirovski kaže - dokaz da se gradska vlast ne plaši

Pronađite nas na: