PONIŠTIO GOL PARTIZANU U DERBIJU I ZAVRŠIO KARIJERU! Sudija Šipka posle više od 30 godina otkriva tajnu 85. večitog!
Foto: Printscreen

kakva priča

PONIŠTIO GOL PARTIZANU U DERBIJU I ZAVRŠIO KARIJERU! Sudija Šipka posle više od 30 godina otkriva tajnu 85. večitog!

Fudbal -

Iskusni poznavaoci sporta sa ovih prostora dobro pamte ime Blagoja Šipke.

Ovog Banjalučanina dobro pamte pre svega navijači Partizana sa čuvenog 85. večitog derbija zbog kojeg je kasnije Šipka dobijao i pretnje smrću.

Danas ga zdravlje dobro služi iako je ''pregurao'' više od 70 godina.

“Malo mi “šteka” koleno”, kaže. “Od tuge i upotrebe duge”, tešimo ga. A onda nam je Blagoje ispričao zanimljivost iz bogate karijere fudbalskog sudije. “Moj zadnji susret koji sam arbitrirao bio je večiti derbi između Zvezde i Partizana. Bilo je to 1989. godine. Do tada, zbog objektivnog suđenja, za mene se – kao arbitra – gotovo nije ni znalo. Moje ime nije bilo “vezano” ni za kakvu aferu. A onda mi je karijera okončana. Zašto – pitamo ga. “Sećam se da je Zvezda vodila 1:0 i pred kraj utakmice Partizan je postigao gol koji sam poništio. Bio je prethodno prekrašaj nad odbrambenim igračem Zvezde Djurovskim. Umesto na centar ja sam svirao faul. Zvezda je dobila susret” - rekao je Šipka za portal Banjaluka.com.

foto: Printscreen

Kako tvrdi sam Šipka nakon tog derbija sve je krenulo nizbrdo, uvrede i napadi preko medija bili su konstantni. U njima je prednjačiio, kako Šipka kaže, Nenad Bjeković koji mu je, kako bivši arbitar tvrdi, stavio tačku na sudijsku karijeru.

Nakon arbitražne penzije ovaj sudija počeo je da radi u servisu za tehničke preglede u Banjaluci gde je proveo skoro 40 godina.

Kako je izgledao taj ''kobni derbi'' pogledajte na videu i presudite sami da li je sudija Šipka bio u pravu.

Kurir sport / Banjaluka.com

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track