Šumski požar izbio nedaleko od Atine, evakuisano na desetine domova VIDEO/FOTO

Grčke vlasti evakuisale su jedan dečiji letnji kamp, neformalni kamp za izbeglice i migrante, kao i više desetina domova zbog šumskog požara.

Izvor: B92

Četvrtak, 16.07.2020.

16:15

Default images

Požar je izbio južno od Atine, gde jaki vetrovi ometaju vatrogasce u gašenju požara.

Veliki šumski požar izbio je danas na jugoistoku Atike, u području grada Lavrio, udaljenom oko 60 kilometara od Atine, saopštila je vatrogasna služba.

Vatrogasna služba preporučila je da se iz predostrožnosti evakuišu stanovnici četiri naselja na jugoistoku Atike - Agrileza, Kamariza, Agios Gerasimos i Sounio.

U skladu sa preporukom vatrogasne službe, vlasti su evakuisale stanovnike navedena četiri naselja, decu iz obližnjeg letnjeg kampa Akrogiali i neformalni kamp za izbeglice i migrante, koji je u vlasništvu Ministarstva za razvoj, prenosi ANA.

Požar je izbio u blizini borove šume u oblasti Ponta-Zeza u Lavriu, a snažni vetrovi, jačine 7 na Boforovoj skali, povećavaju šansu da bi požar mogao da se proširi ka šumi Sounio, upozorio je gradonačelnik Lavreotikija Dimitris Lukas.

Na lice mesta poslato je 49 vatrogasaca i 19 vatrogasnih vozila, dva aviona za gašenje požara i četiri helikoptera, preneo je Katimerini.

Manji požar izbio je i u oblasti s niskom vegetacijom u Metamorfosiju u okrugu Mesanija na Peleponezu.

Tamo je upućeno 27 vatrogasaca i 13 vatrogasnih vozila, kao i dva aviona i jedan helikopter.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 0

Pogledaj komentare

0 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

16 h

Podeli: