(©Printscreen)
(©Printscreen)

Luda borba za titulu u Sloveniji: Olimpija bez dvojice suspendovanih u Murskoj Soboti

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.07.20. | 15:34

Ljubljančani imaju šansu da se odlepe na tri boda, ali Zmajčeki imaju teško gostovanje u Murskoj Soboti i igraće bez Samardžića i Savića

Nikad zanimljivija trka za titulom u Sloveniji. Činilo se tokom većeg dela šampionata da će Olimpija da prođe prva kroz cilj, ali su Zmajčeki imali veliku krizu u nastavku sezone. Iznenada se u trku za krunom umešalo i Celje.

U 34. kolu u sredu Celjani su imali zicer na svom terenu, ali su neoečkivano igrali samo 2:2 sa Triglavom i propustili šansu da makar na dan budu lideri i preskoče vodeću Olimpiju. Ekipa iz Ljubljane u četvrtak (20.30) ima težak zadatak u Murskoj Soboti protiv Mure. Ljubljančani bi pobedom stekli tri boda više, dva kola pre kraja elitne lige Slovenije.

Izabrane vesti

Olimpija će u prošlom kolu na svom terenu poražena od Aluminija sa 1:0.

"Opet smo doveli sebe u težak položaj. Kao i ranije, zavisimo od naših rezultata i tako moramo da se ponašamo. Ne možemo ništa da promenimo u prošlosti, pa gledamo napred. I dalje krojimo svoju sudbinu“, upozorava kapiten Olimpije Tomislav Tomić, prenosi Siol.

Olimpija u poslednjem kolu ide na noge Celju i taj duel bi mogao da odluči o titulu. U Murskoj Soboti protiv pobednika Kupa Slovenije, Olimpija će igrati bez suspendovanih Mirala Samardžića i Stefana Savića. Mura će biit lišena pomoći povređenog Crnogorca Staniše Mandića, nekadašnjeg zlatnog omladinca Srbije sa Mundijalita na Novom Zelandu. On je polomio tri prsta na desnoj nozi i već je završio sezonu.

Domžale još nije obezbedilo opstanak, pa će imati motiv u gostima protiv odličnog Aluminija, dok će Tabor iz Sežane da ima lak posao protiv najgore ekipe u ligi, Rudara iz Velenje koji je odavno drugoligaš.

SLOVENIJA – 34. KOLO

Sreda

Bravo – Maribor 0:3 (0:0)

Celje – Triglav 2:2 (0:1)

Četvrtak

18.00 (1,20) Tabor Sežana (6,75) Rudar (10,00)

20.00 (2,40) Aluminij (3,30) Domžale (2,75)

20.30 (4,80) Mura (3,50) Olimpija (1,70)

***kvote su podložne promenama



tagovi

Slovenija 1SlovenijaOlimpija LjubljanaTabor Sežana

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara