Nova vest
Atletika

Četvrtak, 16.07.2020.

15:44

Evropa stiže u Kraljevo: 190 miliona dinara za novi atletski stadion

Posle Nove sportske hale sa tri i po hiljade mesta Kraljevo će na jesen dobiti moderan atletski stadion.

Izvor: LN

Autor: LN

Evropa stiže u Kraljevo: 190 miliona dinara za novi atletski stadion
Foto: Rina

Novi atletski stadion će ispunjavati uslove za održavenje evropskih atletskih takmičenja.

"Vrednost ugovorenih radova u prvoj fazi iznosila je 138 miliona dinara,u drugoj fazi 31 milion što će sa dodatnim radovima koji su bili neophodni, zaokružiti ovu značajnu investiciju na oko 190 miliona dinara.Grad Kraljevo je obezbedilo 135 miliona dinara a ostalo je učešće Ministarstva privrede Republike Srbije", rekao je Aleksandar Nestorović, direktor Direkcije za upravljanje građevinskim zemljištem Kraljevo.

Najveći deo radova na atraktivnom sportskom kompleksu pored Ibra je završen. Ovih dana posejana je trava i u narednom periodu predstoji postavljanje atletske opreme i tartan staze.

"Završetkom ovog modernog objekta sportsko Kraljevo i svi njegovi građani dobiće lep i funkcionalan stadion kakav sportsko Kraljevo odavno zaslužuje.Tu ćemo moći da ugostimo atletičare i atletske radnike iz cele Evrope, ali ćemo i stvoriti optimalne uslove za razvoj atletike kako u Kraljevu i okruženju, tako i u celoj Stbiji", dodao je Nestorović.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

10 Komentari

Podeli:

Atletika

Vidi sve

U fokusu

Vidi sve