');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

UHAPŠENI SA TRI KILOGRAMA MARIHUANE Tužilaštvo traži pritvor za Trebinjce

Okružno javno tužilaštvo u Banjaluci zatražilo je jednomesečni pritvor za trojicu Trebinjaca osumnjičenih za neovlaštenu proizvodnju i promet droge.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija

– Postupajući tužilac nakon ispitivanja osumnjičenih Zlatka Barbarića (44), Gorana Kovačevića (27) i Marka Šarenca (26), svi iz Trebinja, stavio je predlog za određivanje mere pritvora Okružnom sudu u Banjaluci, zbog osnovane sumnje da su počinili krivično delo neovlaštena proizvodnja i promet opojnih droga – saopšteno je danas iz Tužilaštva, piše Srpskainfo.

Osumnjičeni su kako navode iz tužilaštva, po prethodnom dogovoru 14. jula ove godine na području Laktaša, a u nameri dalje prodaje, od nepoznate osobe nabavili opojnu drogu marihuanu u količini od 3, 8 kilograma, a koju su potom držali u apartmanu koji su predhodno iznajmili na području Banjaluke.

– Tužilac je stavio predlog za određivanje mere pritvora zbog postojanja osnovane bojazni da će osumnjičeni boravkom na slobodi ometati krivični postupak uticajem na svedoke, saučesnike ili prikrivače – naveli su iz banjalučkog tužilaštva.

O predlogu za određivanje mere pritvora odlučiće sudija za prethodni postupak Okružnog suda u Banjaluci.