Ante Tomić u Barseloni (©Star Sport)
Ante Tomić u Barseloni (©Star Sport)

Huventud požuruje Anta Tomića

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.07.20. | 15:33

Pregovori obavljeni, hrvatski centar uskoro mora da donese odluku

Pred Antom Tomićem je najviše 48 sati kako bi odlučio da li će karijeru nastaviti u Badaloni ili ne. Španija od sinoć bruji o tome da je Huventud obavio zvanične razgovore sa dojučerašnjim centrom Barselone i predstavio mu zvaničnu ponudu za saradnju, ali uz molbu da se javi najkasnije u naredna dva dana sa odgovorom.

Tomić bi, ako prihvati poziv iz Badalone, naredne sezone igrao u Evrokupu i to protiv Partizana u grupnoj fazi. Uprava Huventuda bacila se maksimalno na dovođenje bivšeg kapitena Barselone pošto je transfer Džejkoba Vajlija iz Gran Kanarije propao i njegov eventualni dolazak značajno bi podigao apetite. Huventudov adut u razgovorima jeste Tomićeva želja da karijeru nastavi u Španiji i da se ne odvaja mnogo od Barselone u kojoj živi i igra poslednjih osam godina. Badalona ispunjava oba uslova pošto je komšijski grad Barseloni, mada nema toliku finansijsku moć kao katalonski gigant, niti igra Evroligu.

Izabrane vesti

Tomić je nedavno bio u razgovorima sa Zenitom koji sa klupe predvodi Ćavi Paskval s kojim je hrvatski centar sarađivao u Barseloni, ali opet, najveća prepreka je porodična situacija, odnosno njegova želja da se ne seli toliko daleko od Španije i Barselone.

Podsetimo, ukoliko bi Tomić izabrao Huventud saigrač bi mu bio Pau Ribas s kojim je donedavno delio dobro i zlo u Barseloni. Hrvatski centar je prošle sezone beležio 7,4 poena i 2,5 skokova u Evroligi za prosečno 18 minuta na parketu. Ipak, Barselona 30. juna nije iskoristila opciju produžetka saradnje s njim, već je usledio rastanak.

Sada je samo na Tomiću da odluči...



tagovi

ACB ligaENDESA ligaAnte TomićHuventud

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara