Nova vest
Tenis

Četvrtak, 16.07.2020.

14:04

Švajcarkinja o Novaku: Tenis nije mogao da ima lošiji marketing

Švajcarska teniserka Timea Baščinski govorila je o uticaju Novaka Đokovića na svet.

Izvor: LN

Autor: LN

Švajcarkinja o Novaku: Tenis nije mogao da ima lošiji marketing
Bašèinski (desno) i Martina Hingis po osvajanju srebra na OI 2016 (Clive Brunskill/Getty Images)

Nekada deveta, a sada 291. teniserka planete istakla je uticaj svetskog "broja 1", kao i tenisera u odnosu na teniserke.

Ona je objasnila zašto misli da su muškarci aktivniji na društvenim mrežama, ali i generalno, u doba pandemije od žena.

"Mislim da smo mi odgovornije. Momci više izlaze i verovatnije je da ćete njih videti u noćnim klubovima. Takođe mi nije jasno ni zašto je Švajcarska dozvolila otvaranje noćnih klubova...", rekla je Baščinski i nastavila:

"Potrebno je istaći i da prvi teniser planete (Novak Đoković) nije postavio dobar primer. Moje mišljenje je da to mesto na vrhu ima dodatne odgovornosti. Novak Đoković je u jednom trenutku rekao da nije siguran da li će se Tur nastaviti, a onda je organizovao egzibiciju sa punim stadionom i dodatnim aktivnostima".

Tridesetjednogodišnjakinja iz Lozane objašnjava zašto je Novak kritikovan.

"To je bilo dosta kontradiktorno. Moj utisak je da su 'prozivke' koje je doživeo bile zbog toga što su ljudi uvideli tu kontradiktornost. Jedno je sigurno, tenis nije mogao da dobije lošiji marketing od toga i ja sam srećna što se ženski deo Tura poneo mnogo odgovornije", jasna je Baščinski.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

80 Komentari

Podeli:

Tenis

Alkaras otkrio kada se vraća

Španski teniser Karlos Alkaras posle Mastersa u Monte Karlu je odlučio da preskoči i turnir u Barseloni, što je izazvalo bojazan kod njegovih navijača da je reč o ozbiljnijem problemu.

B92.sport

18:24

17 h

U fokusu

Vidi sve