Lopta (©ABA liga)
Lopta (©ABA liga)

Novi sukob na sednici ABA lige: Partizan neće Zvezdinog čoveka na mestu predsedavajućeg

Vreme čitanja: 2min | čet. 16.07.20. | 14:36

Izvučeni samo takmičarski brojevi i to je sve

Čekao se konačni dogovor oko rasporeda i početka takmičarske sezone, a na kraju današnja sednica Skupštine ABA lige nije donela mnogo toga novog jer Partizan zbog sukoba interesa nije dozvolio da ulogu predsedavajućeg ABA lige preuzme predstavnik FMP-a Zoran Tošković.

Podsetimo, Partizan je još na prošlom sastanku pokrenuo postupak za izbacivanje FMP-a iz Jadranske lige zbog sukoba interesa i direktne konekcije sa Crvenom zvezdom, a Tošković je samo jedan od elemenata koji povezuju dve strane. Naime, predsedavanje regionalnim takmičenjem je po već unapred određenom abecednom planu trebalo da preuzme FMP, odnosno da u fotelju sedne baš Tošković... Problem je međutim u tome što je prvi čovek Pantera ujedno i predstavnik Crvene zvezde u Košarkaškom savezu Beograda na šta je Partizan i ukazao više puta podsećajući da je on u brojnim sporovima zastupao Zvezdu i kao njen advokat.

Izabrane vesti

Da bi Tošković mogao da postane predsedavajući čovek ABA lige svi klubovi su morali da aminuju ovu odluku. Obično formalnost, ali Partizan je sada odbio da to učini i sve je palo u vodu. Partizanov predlog je da ligom predsedava Domagoj Čavlović, koji je tu funkciju obavljao i u prethodnom periodu.

Izvučeni su takmičarski brojevi i to je to. Niti je Jadranska liga izabrala komesara za suđenje niti se razrešila dilema oko najavljenog pomeranja starta takmičenja za dve sedmice - prvobitni datum bio je 19. septembar - zbog pandemije virusa Kovid-19. To će morati da sačeka neka mirnija vremena.



Obaveštavaj me

KK Partizan
KK Crvena zvezda

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara