BiH

Omogućeno štampanje privremenih biračkih spiskova

Omogućeno štampanje privremenih biračkih spiskova
Foto: Arhiva / Ilustracija | Omogućeno štampanje privremenih biračkih spiskova

SARAJEVO - Centralna izborna komisija (CIK) BiH saopštila je da sutra počinje distribuciju gradskim/opštinskim izbornim komisijama privremenih biračkih spiskova, čije je štampanje i pakovanje omogućeno zahvaljujući kontinuiranoj podršci misije OEBS-a u BiH.

Iz CIK-a navode da je realizacija izbornih aktivnosti koje su propisane Izbornim zakonom BiH i Operativnim planom sprovođenja izbornih radnji, dovedena u pitanje zbog činjenice da finansijska sredstva za organizaciju i sprovođenje lokalnih izbora 2020. godine još nisu obezbijeđena.

Jedna od aktivnosti čija je realizacija bila onemogućena zbog činjenice da nije obezbijeđen novac, jeste štampanje i izlaganje privremenih biračkih spiskova, i to u periodu od 18. jula do 17. avgusta.

Iz CIK-a navode da je izlaganje privremenih biračkih spiskova na uvid javnosti izuzetno značajno u segmentu tačnosti, ažurnosti i ukupnog integriteta biračkog spiska.

CIK je pozvao najširu javnost u BiH, a prije svega birače i političke subjekte, da u periodu od 18. jula do 17. avgusta izvrše uvid u izložene privremene biračke spiskove i da sve eventualne primjedbe dostave nadležnom centru za birački spisak.

Nadležnim organima vlasti u BiH još jednom je upućen poziv da obezbijede finansijska sredstva za organizaciju i spovođenje ovogodišnjim lokalnih izbora. 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije