Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:10, 16. 7. 2020.

| Politika

Akcija SNS-a u Leskovcu uprkos vanrednoj situaciji, Cvetanović kaže bezbedno i uz mere

Autor:A. StankovIzvor:Južne vesti
miting sns leskovac
Sa jednog od predizbornih skupova, foto: SNS Leskovac

Omladina Srpske napredne stranke u Leskovcu danas će ispred Kulturnog centra promovisati i deliti stranački Informator, iako je u ovom gradu proglašena vanredna situacija a okupljanja i na otvorenom zabranjena za više od 10 ljudi. Prvi čovek naprednjaka, ali i Kriznog štaba u Leskovcu Goran Cvetanović kaže da će biti poštovane sve mere, jer će sada materijal deliti 5 aktivista, a ne 100 kao ranije.

sns poziv SNS pozivNa ovaj događaj omladinci SNS-a pozvali su i medije.

Danas u 15 časova ispred LKC-a Savet za omladinu GrO SNS Leskovca prezentovaće najnoviji broj časopisa Informator. Molimo vas da medijski ispratite ovu akciju - piše u pozivu.

Ukoliko se mediji odazovu pozivu, uz aktiviste i prolaznike skup ispred LKC-a će preći famoznih 10 ljudi koliko je dozvoljeno poslednjim merama Kriznog štaba Vlade Srbije.

Međutim, šef leskovačkog Štaba i prvi naprednjak u ovom gradu Goran Cvetanović kaže da nema razloga za brigu.

Za razliku od ranijih perioda kada je bilo stotinak omladinaca, danas će biti 5 ili 6 omladinaca pod zaštitnim maskama i samo slučajnim prolaznicima će podeliti po nekoliko brojeva SNS informatora gde piše “Srbijo, hvala”. Ne vidim ništa… Preventivne mere na otvorenom prostoru i rizik je sveden na minimum - kaže Cvetanović.

On je pre nekoliko dana, prilikom uvođenja vanredne situacije u ovom gradu kritikovao upravo okupljanja, kako na otvorenom, tako i na zatvorenom. Skrenuo je pažnju na nastup Kije Kockar u jednohj diskoteci, na kojem je bilo puno ljudi, ali i na ponašanje svog pomoćnika koji se šetao i nije slušao preporuke.

Sada će to biti potpuno bezbedno, jer će biti svega 5 ili 6 aktivista. Život mora da teče dalje. Imamo normalne aktivnosti, ali smanjenog intenziteta, na otvorenom prostoru i sa manjim brojem učesnika - kaže Cvetanović.

Leskovački odbor naprednjaka je jedan od onih koji je imao veće skupove i u predizbornoj kampanji iako je odluka stranke bila da se mitinzi ne održavaju zbog epidemije. Simpatizeri SNS okupljali su se u Grdelici i Predejanu.

Podsetimo, Leskovac je jedan od nekoliko srpskih gradova koji je uveo vanrednu situaciju zbog epidemije korona virusa i nepoštovanja preporuka o ličnoj zaštiti od strane građana.

Vanredna situacija je na snazi do 27. jula.

Republički Krizni štab juče je kao obavezne propisao nove mere, zabranjena su okupljanja za više od 10 osoba na otvorenom i zatvorneom prostoru, obavezno nošenje maski u zatvorenom i držanje distance do 1,5 m.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Ouzo

    20:22 // 17. 7. 2020.

    Da se ispovracas !

  • Даница Петровић

    14:03 // 17. 7. 2020.

    Србијо , седи и плачи . Нема ти лека. Огрезла си у лаж , покварењаштво , улизиштво , кукавичлук. У теби олош може и да суди и да смуди. Над тобом лажови могу да се иживљавају. Садисти могу тобом да управљају. Не устајеш ,не реагујеш. На све пристајеш . И децу ће да ти забрњиче . Школе ће да ти затворе. Постала си највећа геј парада на свету.Тужна моја Србијо. Неће то на добро.

  • KoKo

    22:15 // 16. 7. 2020.

    Uvek senzacionalni naslovi za gradonacelnika Leskovca, cemu? Da, zivot mora da tece i ide dalje, trudimo se svi da koliko toliko normalno funkcionisemo u vreme epidemije, delila je omladina pa sta, doslo ih 5, sa zastitom i distancom... u normalnim okolnostima doslo bi 155, a sada se ispostuju sva propisana pravila, radi se jer sns nikada nije pasivna stranka, sto je dobro, i ponovo se polemise?

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: