Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

14:05, 16. 7. 2020.

| Društvo

Povećava se broj obolelih u Pčinjskom okrugu, nova kovid bolnica u Bujanovačkoj Banji

Autor:Milica DejanovićIzvor:Južne vesti
korona foto aleksandar kostic
Nova kovid bolnica će najverovatnije biti otvorena u Bujanovačkoj Banji; Foto: Ilustracija; Ilustracija; foto: A. K.

Od 157 uzoraka koji su poslati na testiranje u ponedeljak, 13. jula, stigli su rezultati za 128 ljudi iz Pčinjskog okruga, a od toga je kod 44 potvrđen virus korona. Kako kažu u Zavodu za javno zdravlje, epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna, a zbog povećanog broja obolelih sve je izvesnije da će se u okrugu otvoriti još jedna kovid bolnica u Bujanovačkoj Banji.

Među novoobolelima je 27 Vranjanaca, devetoro ih je iz Vladičinog Hana, troje iz Bujanovca, po dvoje iz Surdulice i Trgovišta i jedna osoba iz Preševa.

Epidemiološka situacija je i dalje nepovoljna. Imamo povećan broj obolelih, mada se taj broj ne povećava u odnosu na prethodne dve nedelje. Kovid bolnica u Surdulici je u potpunosti puna, prazna su tri mesta prema podacima od jutros. I u Vranju su kovid bolnice gotovo u potpunosti pune, tako da će najverovatnije prema odluci Vlade biti otvorena još jedna u Bujanovačkoj Banji. Ona će da bude neka vrsta rezerve u slučaju povećanja broja novoobolelih - kaže direktorka Zavoda za javno zdravlje Svetlana Stojanović.

Mišljenja je da bi, uz primenu epidemioloških mera, već trebalo da dođe do postepenog smirivanja epidemije.

Moramo se pridržavati mera, ovo nije infekcija koju dobijamo, već infekcija koju uzimamo upravo na taj način što ne primenjujemo preventivne mere zaštite - kaže Stojanovićeva.

Prema poslednjim podacima Zavoda za javno zdravlje, od početka epidemije u Pčinjskom okrugu je od virusa korona obolelo 934 ljudi, od toga 746 iz Vranja.

Kada je reč o ostalim opštinama u okrugu, od početka epidemije su obolele 72 osobe iz Surdulice, 64 iz Vladičinog Hana, 36 Bujanovčana, po 8 ih je u Trgovištu i Preševu i troje u Bosilegradu.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Da stave Hitnu na Kamenički vis?

Miloš Čitalac

Tekst: Zbog gradnje nove Hitne i Porodilišta menja se Plan generalne regulacije

Pronađite nas na: