Ex -Yu

Milanović dao Plenkoviću mandat za novu vladu

Milanović dao Plenkoviću mandat za novu vladu
Foto: Anadolija | Milanović dao Plenkoviću mandat za novu vladu

ZAGREB - Predsjednik Hrvatske Zoran Milanović dao je danas mandat za sastav nove vlade aktuelnom premijeru i lideru HDZ Andreju Plenkoviću.

Na zajedničkoj konferenciji za novinare, Milanović je rekao da su rezultati parlamentarnih izbora jasni, uz čestitke Plenkoviću.

Milanović je rekao da su pred Hrvatskom izazovna vremena sa kojima će se vlada i premijer morati nositi.

"Sticajem okolnosti pred nama su finansijski teška vremena, po meni politika vlade ne treba da bude koliko ljudi prima platu već šta oni rade za nju. Ako će ovo pomoći predsedniku vlade, a hoće, tim bolje", rekao je Milanović.


Milanović pružio Plenkoviću ruku, on odgovorio laktom


Plenković je Milanoviću zahvalio na uručenju mandata, a potom i objavio novi sastav vlade, koja će imati manje resora.

"Nije ovo saradnja brda, već saradnja između mene i predsednika Republike, iza nas je intenzivni izborni ciklus, na hrvatskom političkom prostoru, osim lokalnih izbora, jedna je sasvim druga situacija i perspektiva. U interesu nam je da tamo gdje možemo naći zajednički imenitelj, o temama o kojima treba voditi dijalog, naravno da ćemo ga voditi u interesu građana", rekao je Plenković.

A što se političkih stavova tiče, te će razlike ostati, rekao je i dodao da obojica imaju dovoljno političke zrelosti i da misli da mogu da postignu saglasnost na način koji je dobar za građane.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije