Vesti

0

Aktivnosti ZA Krov nad glavom predali Vladi zahteve

Autor: SA

Izvor: Beta

Aktivnosti ZA Krov nad glavom predali Vladi zahteve

Izvor: Foto: Beta/Branislav Božić


Oni traže krivičnu odgovornost za sve policajce koji su direktno sprovodili nasilje, kao i smenu direktora policije Vladimira Rebića i drugih koji su donosili odluke.

Takođe zahtevaju da počne da se više ulaže u zdravstveni sistem, jer smatraju da je to direktno izazvalo demonstracije do kojih je došlo prošle nedelje.

Ispred zgrade Vlade Srbije okupilo se oko 20 aktivista i građana, a na ulazu je postavljen transparent na kome piše "Novac u zdravstvo, ne u policiju".

Građani nose transparente "Šta ćete kad ostanete bez suzavca" , "Bolnice, ne zatvori" i "Smrt fašizmu sloboda narodu".

Aktivististkinja te združene akcije Ivana Anđelković izjavila je da su članovi Krov nad glavom koji su uhapšeni, pre nego što su odvedeni u policiju zatvoreni u zgradu Skupštine i tamo "prebijani".

"Zato oni danas nisu sa nama. Oni žive u strahu, ne smeju da izađu na ulicu, sanjaju đonove i pendreke i ne postoji ništa što bi to moglo da izbriše", rekla je aktivistkinja.

Anđelković je kazala da su na demonstracijama uhapšeni građani koji su mirno protestovali, ali i oni koji su se "samo našli na putu režimu".

Vladimir Mentus i Igor Šljapić uhapšeni su tokom demonstracija prošle nedelje i određena im je kazna zatvora od 30 dana.

Apelacioni sud ukinuo je u utorak presude, nakon čega su pušteni na slobodu.

Ta dva slučaja hapšenja izazvala su najveću pažnju javnosti, koja je osudila njihovo hapšenje navodeći da su protestovali mirno što je viđeno na snimcima.

Mentus je član Instituta društvenih nauka, dok je Šljapić student Elektrotehničkog fakulteta.

Komentari (0)

POŠALJI KOMENTAR