Milan i Sampdorija ubedljivi, Bolonja izbegla poraz

U nastavku 33. kola Serije A na domaćim terenima ubedljivi su bili fudbaleri Milana nad Parmom sa 3:1 i Sampdorije nad Kaljarijem sa 3:0, dok su Bolonja i Napoli podelili bodove posle 1:1. U preostale četiri večerašnje utakmice najzanimljiviji će biti duel Udinezea i Lacija koji će odlučivati i o drugoj poziciji na tabeli.

Na prve tri današnje utakmice viđeno je dosta šansi i golova, a obilovale su i rezultatskim obrtoma.

Prvi obrt priredili su fudbaleri Milana na svom terenu, jer su nisu dovoljno ofanzivno i ubedljivo počeli utakmicu.

Posle ravnopravnog duela tokom celog prvog poluvremena gostujući fudbaleri Parme uspevaju da iskoriste jednu od šansi i povedu sa 1:0 u 44. minutu i sa prednošću odlaze na pauzu zapretivši da prirede svojevrsno iznenađenje na gostovanju.

U drugo poluvreme domaćini ulaze sa znatno pojačanim pritiskom i uspevaju da načine igrački i rezultatski preokret. Prvo je Frank Kesi sjajnim udarcem izjednačio na 1:1 u 55. minutu, da bi četiri minuta kasnije Hakan Čalhanoglu iz slobodnog udarca doneo preokret i vođstvo od 2:1. U 77. minutu Čalhanoglu posle jednog od kornera uspeva da uveća prednost na 3:1 i praktično reši meč u korist domaćina.

U duelu Bolonje i Napolija učinilo se da će gosti odneti pobedu zbog ranog vođstva, ali je tim Siniše Mihajlovića ipak uspeo bar da dođe do novog nerešenog rezultata.

Fudbaleri Bolonje i Napolija su ravnopravno ušli u nadigravanje ali su gosti na samom startu imali malo više sreće i već u 7. minutu došli do prednosti od 1:0 pogotkom Konstantinosa Manolasa posle odličnog centaršuta Matea Politana.

Domaćini su nastavili napade nesmanjenim ritmom i već u 23. minutu postižu pogodak, ali je on bio poništen zbog ofsaja, pa se na pauzu otišlo bez promene rezultata.

I u nastavku utakmice domaćini su nastojali da dođu do izjednačenja i eventualnog preokreta ali im još jedan pogodak u 67. minutu, posle konsultacije VAR tehnologije, biva ponovo poništen zbog ofsajda.

I kada se učinilo da će Napoli odneti pobedu na gostovanju, u 80. minutu Musa Barou uspeva da donese izjednačenje sjajnim preciznim šutom sa ivice šesnaesterca.

U meču Sampdorije i Kaljarija nije bilo velike neizvesnosti, a domaćini su od starta meča dominirali na terenu. 

Sampdorija je samouvereno ušla u meč i povela već u 8. minutu pogotkom Manola Gabijadinija, da bi dominamtnu igru u 40. minutu potvrdila još jednim pogotkom za 2:0 sa koliko se otišlo na poluvreme.

U nastavku meča se samo postavljalo pitanje sa kojom razlikom će Sampdorija dobiti meč, a 8 minuta po početku drugog poluvremena Federiko Bonazoli je sjajnim udarcem uvećao prednost na 3:0.

U prvoj utakmici 33. kola Serije A fudbaleri Atalante juče su savladali Brešu sa čak 6:2 (4:1), i prišli vodećem Juventusu na šest bodova razlike, pa će večerašnji duel Udinezea i Lacija odlučivati i o drugoj poziciji na tabeli.

Serija A, 33. kolo:

Utorak:
Atalanta - Breša 6:2

Sreda:
Milan - Parma 3:1
Bolonja - Napoli 1:1
Sampdorija - Kaljari 3:0
Roma - Verona
Leće - Fiorentina
Sasuolo - Juventus
Udineze - Lacio

Četvrtak:
Torino - Đenoa
Spal - Inter

Tabela:
1. Juventus 76
2. Atalanta 70
3. Inter 68
3. Lacio 68
5. Roma 54
6. Napoli 53
7. Milan 53
8. Sasuolo 46
9. Verona 44
10. Bolonja 43
11. Kaljari 41
12. Parma 40
13. Sampdorija 38
14. Fiorentina 36
15. Udineze 35
16. Torino 34
17. Đenova 30
18. Leće 29
19. Breša 21
20. Spal 19

субота, 20. април 2024.
4° C

Коментари

Istina
Зашто морамо да славимо Осми март
Re: Ministarka zdravlja????
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Мајка
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
Rad s ljudima
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво
'Ako smo pali, bili smo padu skloni.'
Акушерско насиље – чије је ћутање неопростиво