Možda ne budem toliko dobar 1Foto: EPA-EFE/ STEVE DIPAOLA

Vladala je izvesno vreme neizvesnost kada će se, odnosno da li će se uopšte Nikola Jokić priključiti saigračima u Orlandu.

Većina od 22 ekipe, učesnika završnog dela takmičarske 2019/20. stiglo je u Orlando između 7. i 9. jula, međutim u odnosu na većinu klubova, Nagetsi još uvek nisu uspeli da kompletiraju sastav. Treneru Majklu Melounu sigurno je laknulo kada je u subotu saznao da je Jokić stigao na Floridu i da se posle dvodnevnog karantina priključio saigračima u takozvanom „balonu“.

Srpski as i najbolji igrač Denvera primetno je promenio lični opis tokom kućnog karantina, faktički od prekida sezone. Vidno je smršao, prilagodio način ishrane zahtevima tako dinamičnog takmičenja kakva je NBA liga, smanjivši intezitet treninga tek po saznanju da je pozitivan na korona virus. Period dvonedeljnog karantina proveo je u Srbiji i s obzirom na dobro opšte stanje organizma, nije previše strahovao što je bio pozitivan na kovid 19.

I nakon oporavka, Jokićev povratak u SAD išao je nešto sporije zbog obaveznih mera predostrožnosti prilikom putovanja avionom (dva negativna testa u roku od 24 časa).

– Nije bilo teško uopšte. Bio sam kod kuće. U karantinu 14 ili 15 dana. Bio sam sa devojkom, kao na odmoru. Vežbao sam svaki dan, uživao svaki dan. Uopšte nije bilo toliko loše – staloženo je delovao Jokić, odgovarajući na pitanja američkih novinara preko Zum aplikacije.

Svestan svojih profesionalnih obaveza u Americi, Jokić je spremno odgovarao i na pitanja vezana za njegovu kilažu, odnosno činjenicu da je od pojave pandemije vidno smršao i regulisao kilažu.

– Mislim da ne smem da vam kažem koliko sada imam kilograma. To je klupska politika. I dopada mi se – našalio se Jokić.

Srpski centar, pak, smatra da mu veći broj kilograma, odnosno masivnost nije smetala, naprotiv, da mu je pomagala u fizičkim kontaktima sa snažnim centrima.

– Da, to sam morao da kažem. Bio je to izgovor za nagomilane kilograme – naglasio je srpski as, konstatujući da je izgubio dva do tri kilograma, iako se čini da je smršao znatno više.

Jokićeva košarkaška umetnost u reketu, ali i na perimetru uglavnom je do sada bila „začinjena“ sa nekih 115 kilograma težine vrhunskog centra; biće zanimljivo da li će aromatičnost biti povećana ili ne sa kilažom koja je verovatno sada na nekih 108 kilograma.

– Možda ću vas sve iznenaditi. Možda neću biti toliko dobar – zaključio je Jokić.

Tim Dankan ne ide u Orlando

Tim Dankan, jedan od pomoćnih trenera San Antonio Sparsa, neće putovati sa ekipom u Orlando. Kako prenose američki mediji, on neće putovati sa ekipom u Orlando na nastavak sezone, već će ostati uz Lamarkusa Oldridža kako bi nadgledao njegov oporavak od povrede i pomogao mu da se vrati u formu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari