Tramp želi sastanak sa Putinom pre izbora 1Foto: Beta/AP/Alexei Druzhinin, Sputnik

Američki predsednik Donald Tramp želi sastanak sa ruskim predsednikom Vladimirom Putinom pre izbora u novembru, piše „Tajms“, pozivajući se na neimenovane izvore.

Kako se navodi, sastanak bi, najverovatnije, mogao da se održi 15. septembra u Njujorku, na marginama sednice Generalne skupštine Ujedinjenih nacija.

U članku se navodi da je državni sekretar SAD Majk Pompeo tokom sastanka sa šefom ruske diplomatije Sergejom Lavrovov potvrdio Trampovu želju, prenosi Sputnjik.

Ministarstvo inostranih poslova Rusije je saopštilo da je tokom tih razgovora bilo reči o pripremama sastanka lidera pet država stalnih članica SB UN, koji je inicirao Putin.

Rokovi i mesto održavanja samita lidera „nuklearne petorke“ su za sada nepoznati, a Putin ga je inicirao na Svetskom forumu sećanja na žrtve Holokausta u januaru. Ideju su podržale Velika Britanija, Kina, SAD i Francuska.

Kako piše „Komersant“, Putin bi ove godine mogao da učestvuje na sednici Ggeneralne skupštine UN, gde je poslednji put govorio 2015. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari