Manturov: Srbija pregovara sa Rusijom o kupovini testova za korona virus 1Foto: Pixabay / Angelo Esslinger (Ilustracija)

Srbija pregovara sa Rusijom o kupovini testova za korona virus, izjavio je ruski ministar industrije i trgovine Denis Manturov na sednici Koordinacionog saveta za borbu protiv širenja virusa korone.

Prema rečima Manturova, Rusija će isporučivati u inostranstvo domaće testove. Prve partije su već kupile Austrija i Egipat, a vode se pregovori sa Bugarskom, Srbijom, Pakistanom i Ujedinjenim Arapskim Emiratima.

„Počeli smo da izvozimo i zaštitna odela u Turkemenistan i spremamo se za tender u Brazilu. Antiseptici i dezinfekciona sredstva kupuju države Persijskog zaliva“, kazao je Manurov, prenosi Sputnjik.

Prema njegovim rečima, zahvaljujući blagovremenim preduzetim merama Vlade, Rusija se u lečenju korone u potpunosti oslanja na domaća sredstva.

On je dodao da je Rusija ponovo počela da izvozi respiratore. U junu je bilo saopšteno da je Rusija povećala proizvodnju respiratora za skoro 35 puta – sa 60 na 200 mesečno.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari