KAMIONDŽIJE OSTAJU BEZ POSLA, VOLAN PREUZIMAJU ROBOTI: Krstarice bez vozača uskoro na relaciji Moskva - Sankt Peterburg!
Foto: Profimedia

modernizacija

KAMIONDŽIJE OSTAJU BEZ POSLA, VOLAN PREUZIMAJU ROBOTI: Krstarice bez vozača uskoro na relaciji Moskva - Sankt Peterburg!

Planeta -

Kamioni bez vozača mogli bi da počnu da saobraćaju autoputem između Moskve i Sankt Peterburga pre 2024. godine, izjavio je zamenik ruskog ministra za saobraćaj Aleksej Semjonov.

Semjonov je istakao da početak upotrebe robotizovanih kamiona zavisi od infrastrukturnih prilagođavanja, s obzirom na to da se ovakav saobraćaj znantno razlikuje od saobraćaja takve vrste vozila kada se koriste kao taksi prevoz.

foto: Youtube prtscr / Alpha SQUAD official

Uprkos tome, on veruje da je saobraćanje ovakvih kamiona na autoputu M-11 između Moskve i Sankt Peterburga moguće i to verovatno i pre 2024. godine, a plan je da se obezbedi još jedna traka za ova vozila, prenosi TAS.

U Moskvi i Tatarstanu je 2018. godine otpočeo eksperiment na robotizovanim automobilima, a broj regiona u kojima se sprovode testovi je nedavno proširen na 13.

Kurir.rs / Tanjug, Foto: Profimedia

Prijavite se za kurir 5 priča
Naš dnevni izbor najvažnijih vesti

* Obavezna polja
track