Košarka

Bajić: Kluž je možda i najteži protovnik, ali nikog se ne plašimo

Bajić: Kluž je možda i najteži protovnik, ali nikog se ne plašimo
Foto: ABA | Bajić: Kluž je možda i najteži protovnik, ali nikog se ne plašimo

Košarkaši Igokee dobili su najtežeg moćeg rivala u na startu kvalifikacija za FIBA ligu šampiona i to rumunski Kluž, a ukoliko preskoče dvije prepreke u kvalifikacijama prvak BiH će se naći u Grupi C gdje će za rivale imati Hapoel Jerusalim, Turk Telekom, Hepi Kaza Brindizi, Darušafaku, Ostende, San Pablo Burgos i Limož.

Igokea se nakon nekoliko godina pauze vraća na međunarodnu scenu i ovo će joj biti drugi pokušaj da se plasira u grupnu fazu FIBA elitnog takmičenja. U prvom ju je zaustavio Mornar, a ni sada neće imati ništa lakši zadatak. Dodajmo da je koordinator rada prvog tima u Klužu legendarni stručnjak Duško Vujošević koji se proslavio kao trener Partizana, a odnedavno je dio tima postao reprezentativac BiH Andrija Stipanović.

Prva utakmica odigraće se 15. septembra u dvorani u Laktašima, dok je revanš tri dana kasnije u Rumuniji.

"Izvukli smo možda i najtežeg protivnika u ovoj prvoj kvalifikacionoj rundi. Kluž je ozbiljan tim, sa dobrom infrastrukturom, sa ozbiljnim ulaganjima u tim i rezultatski se dižu iz godine u godinu. Neće nam biti lako, ali optimista sam i to želim da prenesem na svoje igrače i cijeli klub. Nikog se ne plašimo, vjerujem u svoje momke", rekao je Dragan Bajić, trener Igokee.

Mihai Silvasan, trener Kluža, imao je samo riječi hvale za Igokeu koja je već standardni član regionalne ABA lige, ali je istakao i da su kvalifikacije veoma neizvjesne.

"Prije svega, kvalifikacije su pod znakom pitanja. Ne znamo da li ćemo moći igrati tada zbog pandemije virusa korona, ali ćemo se pripremati tako da budemo spremni za igru. Želimo da se kvalifikujemo u grupnu fazu i daćemo sve od sebe da to postignemo. Igokea je iskusan tim, ali i mi smo stvorili dobru ekipu", kazao je Silvasan.

Ukoliko eliminišu Rumune, Bajićevi puleni će u 2. kolu kvalifikacija igrati protiv uspješnijeg iz dvomeča portugalskog Sportinga i švajcarskog Friburga. Ukoliko izađu kao pobjednici i u 2. kolu kvalifikacija izboriće plasman u grupnu fazu FIBA Lige šampiona i igraće u pomenutoj Grupi C protiv Hapoel Jerusalima, Turk Telekoma, Hepi Kaza Brindizija, Darušafake, Ostendea, San Pablo Burgosa i Limoža.

Parovi 1. kola kvalifikacija: Igokea - Kluž, Balkan - Cmoki, Iraklis - Keravnos, Hapoel Tel Aviv - Baken Bers, London Lajons - Neptunas, Mons - Anvil, Dnjipro - Groningen, Sporting - Friburg. Parovi 2. kola kvalifikacija: Balkan/Cmoki - London/Neptunas, Igokea/Kluž - Sporting/Friburg, Iraklis/Keravnos - Dnjipro/Groningen, Hapoel Tel Aviv/Baken Bers - Mons/Anvil.

Grupa A

Iberostar Tenerife

Dinamo Sasari

Riga

Ritas

Strazbur

Peristeri

Galatasaraj

Hapoel/Baken Bers/Mons/Anvil

Grupa B

Nimburk

Dižon

Sombatelji

Start

Nižnji Novgorod

Saragosa

Tofaš

Iraklis/Keravnos/Dnjipro/Groningen

Grupa C

Hapoel Jerusalim

Turk Telekom

Hepi Kaza Brindizi

Darušafaka

Ostende

San Pablo Burgos

Limož

Igokea/Kluž/Sporting/Friburg

Grupa D

AEK

Hapoel Holon

Bilbao

Fortitudo Bolonja

Bamberg

Karšijaka

Šole

Balkan/Cmoki /London Lajons/Neptunas

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, kao i na X nalogu.

Izneseni komentari su privatna mišljenja autora i ne odražavaju stavove redakcije Nezavisnih novina.

Najčitanije