U Berlinu uhapšen serijski silovatelj iz Srbije

Berlinska policija je uhapsila osobu koja se sumnjiči za seriju silovanja izvršenih u samo mesec dana.
U Berlinu uhapšen serijski silovatelj iz Srbije
Foto: Pixabay
Mediji javljaju da je reč o državljaninu Srbije, prenosi Dojče vele.
 
Prvo silovanje se dogodilo pre mesec dana. Za samo 31 dan ovaj muškarac u Berlinu i okolini navodno je napao sedam žena od kojih je pet silovao. Osmu žrtvu je silovao juče u Potsdamu, nakon čega je uhapšen.
 
"Nakon još jednog silovanja u području Potsdama, večeras su policajci uspeli da uhapse 30-godišnjeg muškarca, koji je, prema trenutnim saznanjima, traženi serijski zločinac", objavio je berlinski državni tužilac sinoć na Tviteru. 
 
Prema navodima policije radi se o 30-godišnjaku sa srpskim pasošem koji je od 12. juna do sinoć (14. jula) napadao i silovao žene. Muškarac je osumnjičen za pet silovanja i pokušaje silovanja uglavnom u šumama u Berlinu i okolini.
 
Jučerašnja žrtva je džogirala šumskom stazom kada joj je počinilac prišao i pitao za put. Ubrzo nakon toga, navodi se, nasilnik ju je savladao i silovao.
 
Policija je još prošle srede objavila snimak osumnjičenog, koji je policiji poznat i zbog drugih krivičnih dela. Na osnovu tog snimka u roku nekoliko dana zaprimljeno je oko 300 informacija o počiniocu, prenosi RTL.
 
Kada je 28. juna počinilac napao ženu u mestu Klajnmanov, policija je zaključila da se radi o serijskom silovatelju. Tri sata je zlostavljao svoju žrtvu, a potom ju je pustio i pobegao. Uz pomoć žrtve policija je tada izradila foto-robot uz pomoć kojeg je počinilac identifikovan na nadzornim kamerama.
 
U jučerašnjem hapšenju učestvovalo je oko 50 policajaca i najmanje osam vozila.
  • Dejan

    18.07.2020 10:13
    Nas je
    Nas Melencan Bogati poljubim, lezao je i u Srbiji zbog istog zlocina!
  • Debelo brdo

    16.07.2020 14:50
    Lord Voldemort
    Primereno, i Lord Voldemort ima srpski pasos
  • Bela

    15.07.2020 19:01
    & Kacanka
    Kacanka,svaka Cast na komentaru!
    Potpisujem svaku Vasu recenicu.

Komentari čitalaca na objavljene vesti nisu stavovi redakcije portala 021 i predstavljaju privatno mišljenje anonimnog autora.

Redakcija 021 zadržava pravo izbora i modifikacije pristiglih komentara i nema nikakvu obavezu obrazlaganja svojih odluka.

Ukoliko je vaše mišljenje napisano bez gramatičkih i pravopisnih grešaka imaće veće šanse da bude objavljeno. Komentare pisane velikim slovima u većini slučajeva ne objavljujemo.

Pisanje komentara je ograničeno na 1.500 karaktera.

Napiši komentar


Preostalo 1500 karaktera

* Ova polja su obavezna

Ostalo iz kategorije Info - Region i svet