15. jul  2020. 14.40  →  19.36 | Izvor: RTV (Tatjana Popović)

"Kikinda od A do Š" edukativni program u Narodnom muzeju

KIKINDA -

U kikindskom Narodnom muzeju u toku je letnji edukativni program "Kikinda od A do Š", koji traje do kraja avgusta. Za razliku od prethodnih kampova, ovogodišnji program osmišljen je shodno trenutnoj epidemiološkoj situaciji, pa se deca ne zadržavaju duže u samom Muzeju, već na otvorenom istražuju lokalno nasleđe.

video icon

Ovogodišnji edukativni program "Kikinda od A do Š" otvoren je za sve devojčice i dečake zainteresovane da se pridruže zanimljivom istraživanju lokalne istorije. U galeriji kikindskog Muzeja, od utorka do subote, u terminu od 10 do 18 sati, mogu preuzeti edukativni radni list i upustiti se u malu avanturu istraživanja Kikinde.

kamp, , , martin, martinov

"Na listiću je objašnjeno 30 pojmova iz lokalnog nasleđa. Dakle, oni istražuju Kikindu, posećuju određene lokalitete, ili tragaju recimo na internetu, ili dobijaju informacije od baka i deka, starijih članova porodice o određenim terminima. Potom rešavaju zadatke, a ima 30 zadataka," kaže Dragan Kiurski, kustoos-pedagog kikindskog Narodnog muzeja.

Na osnovu navedenih 30 pojmova, lokaliteta, ličnosti rešava se i konkretan zadatak. Naravno, preporuka je da se lokalitet obiđe, kako bi zadatak bio što bolje rešen. A u jednoj takvoj istraživačkoj avanturi sreli smo pravi tim - Anđelu, Lenu, Petru i Leona. 

Kada zadaci budu rešeni, svi mali-veliki istraživači nacrtaće najupečatljiviju sliku iz svoje avanture. Početkom septembra, u okviru tradicionalne manifestacije Mamut-fest, a ukoliko epidemiološka situacija to bude dozvolila, od svih radova nastalih tokom edukativnog programa "Kikinda od A do Š" biće priređena izložba.

Tagovi
Srodne vesti