Ćićo Kaputo (levo) proslavlja gol sa saigračima(©AFP)
Ćićo Kaputo (levo) proslavlja gol sa saigračima(©AFP)

SERIJA A: Sasuolo posle Intera i Lacija želi da zagorča život i Juveu

Vreme čitanja: 8min | sre. 15.07.20. | 14:09

Izuzetno bogat program večeras na Čizmi

(Od dopisnika MOZZART Spora iz Rima) 

Večerašnji program 33. kola Serije A je izuzetno bogat. Od sudara Siniše Mihajlovića i Rina Gatuza na Dal’Ari do gostovanja Juventusa u Ređo Emiliji protiv Sasusola. Sportski direktor Sasuola Đovani Karnevali je obećao varnice večeras na Mapei stadionu i veliku uslugu svom prijatelju Bepeu Maroti. U centru pažanje će biti i rimski klubovi kojima su bodovi neophodni u trci za drugo odnosno peto mesto na tabeli. Predsednik Lotito je zapretio fudbalerima Lacija da će u karantin ako se vrate praznih šaka iz Udina a za Fonseku će svaki meč do kraja prvenstva nositi delić odluke o njegovom potvrđivanju na klupi Rome u sledećoj sezoni. Fjorentina u Lečeu ima šansu da pet kola pre kraja reši pitanje svog opstanka u Seriji A. 

Izabrane vesti

BOLONJA – NAPOLI 

Siniša Mihajlović neće moći da računa na noseći stub svoj odbrane pošto je Matija Bani povređen i postoji ozbiljna opasnost da je za njega sezona završena. Dodatni problem za Mihu je što Bani nema adekvatnu alternativu i naš stručnjak će morati da adaptira, najvervovantije Tomijasua ili Densvila u centralnom defanzivnom paru sa Danilom

Bolonja u ovoj sezoni i pored dobrih partija, nije uspela da osvoji sva tri boda protiv velikih klubova na Dal’Ari u ovoj sezoni. Za proces napredovanja tima neophodno je da Mihajlovićevi momci počnu da pobeđuju i timove iz visokog društva, tim pre ako imaju ambicije da se u sledećem šampionatu bore za izlazak u Evropu. 

Napoli dolazi u Bolonju s namerom da nastavi svoju pozitivnu seriju, ali i da se “osveti” za poraz na San Paolu u jesenjem delu šampionata. Rino Gatuzo je u proteklih par nedelja pokazao da zna da dozira rotaciju ključnih igrača, tako da ostaje otvoreno pitanje da li će sa Manolasom igrati naš Maksimović ili Kulibali, kome su počele ponovo da sviraju engleske sirene iz Mančester Sitija. U napadu od prvog minuta će na teren još jedan igrač sa spremnim koferima, MIlik, a u baražu su Lozano i Insinje za mesto u trozupcu koje će biti kompletirano sa Politanom

BOLONJA (4-2-3-1): Skorupski; Mbaje, Tomijasu, Danilo, Dajks; Medel, Domingez; Skov Olsen, Soriano, Barou; Palasio.

NAPOLI (4-3-3): Meret; Di Lorenco, Manolas, Kulibali, Hisaj; Fabian Ruiz, Deme, Zjelinski; Politano, Milik, Insinje.

 MILAN – PARMA 

Milan se zaista nalazi u paradoksalnoj situaciji. Rosoneri nižu odlične rezultate a to nikoga ne zanima. Čini se da su samo Stefano Pioli i njegovi momci zainteresovani za završnicu prvenstva. Dok se drugi bave budućnošću, Rangnikom i prelaznim rokom, Milan je nanizao četiri pobede i dva remija, uz Atalantu je jedini tim koji nije osetio gorčinu poraza u nastavku sezone. 

Posle tri izuzetno zahtevna ispita (Lacio, Juve, Napoli), Milan dočekuje Parmu na San Siru. Piolijevi fudbaleri su umorni, ali izgleda da šef stručnog štaba nema nameru da mnogo menja tim koji dobija. Mada nije isključeno da Bilja odmeni Benasera na sredini terena dok bi Leao mogao da dobije šansu od prvog minuta.

Parma je na volšeban način u sudijskoj nadoknadi vremena prekinula seriju od četiri poraza protiv Bolonje. Međutim, rezultati tima sa Tardinija ne bi trebalo da zavaraju, pošto su D’Aversini momci sve četiri utakmice izgubili tesno i ne bi nikome ništa ukrali da su remizirali ili čak pobedili, kao protiv Intera. Parma je izgubila zbog povrede, do kraja sezone, Skocarelu, a među starterima neće biti ni Kučke. Kornelijus i dalje vuče lakšu povredu zbog čega je pod znakom pitanja pa bi šansu, da igra između Žervinja i Kuluševskog, mogao da dobije Ingleze.

MILAN (4-2-3-1): Donaruma; Kalabria, Kjaer, Romanjoli, Teo Ernandez; Kesi, Benaser; Bonaventura, Čalhanoglu, Leao; Ibrahimović. 

PARMA (4-3-3): Sepe; Darmian, Jakoponi, Bruno Alveš, Galjolo; Grasi, Brugman, Kurtić; Kuluševski, Kornelius, Žervinjo.

LEČE - FJORENTINA 

Leče nema izbora. Ako želi da se nada i dalje opstanku protiv Fjorentine ne sme da izgubi. Tim Fabija Liveranija je posle četiri uzastopna poraza, uknjižio četiri vredna boda protiv Lacija i Kaljarija. Van stroja su Kalderoni, Mekarijelo i Rosetini. Lapadula je spreman, ali se čini da će Liverani i protiv Fjorentine igrati na kartu Babakar. U Seriji A je nepisano pravilo da igrači kad igraju protiv bivših timova postižu golove i pružaju najbolje partije: ni Babakar nije izuzetak.

Fjorentina u Lečeu sa pobedom, pet kola pre kraja šampionata, može da reši sve svoje probleme oko borbe za opstanak. Sa tri boda na stadionu Vija del Mare Ljubičasti bi pobegli Puljazima na deset bodova i praktično bi mogli na miru da odigraju poslednjih pet utakmica

Tim Bepea Jakinija dolazi osokoljen u Leće jer je remi protiv Verona u poslednjem minutu meča imao ukus velike pobede, još više zbog toga što je bio pripremljen od strane dvojice igrača koji su prilično podbacili u ovoj sezoni: Kutronea i Kjeze. Dvojica mladih Italijana će biti nagrađeni nastupom od prvog minuta u napadu koji će kompletirati iskusni Riberi. Naš Dušan Vlahović će čekati šansu na klupi dok će Milinković biti standardno na svojoj pozicijij u odbrani Ljubičastih. 

LEČE (4-3-2-1): Gabriel; Rispoli, Lučoni, Paz, Donati; Barak, Petričone, Majer; Saponara, Mancozu; Babakar. 

FJORENTINA (3-4-3): Drongovski; Milenković, Pecela, Kaseres; Venuti, Dankan, Pulgar, Dalbert; Kjeza, Kutrone, Riberi.

ROMA – VERONA 

Italijanski mediji tvrde da je Fonseka sa dve vezane pobede samo spasao sebe blama da dobije otkaz tri nedelje pre kraja sezone, ali da tek treba da zasluži potvrdu na klupi Đalorosih u sledećoj sezoni. To u prevodu znači da Roma mora da stigne peta u prvenstvu ili šesta, ali ispred Milana kako ne bi morala da igra preliminarni krug kvalifikacija za Ligu Evrope i da zatim u Ligi Evrope u avgustu ostavi dubok trag. 

Protiv Verone Fonseka ima nameru da potvrdi novu formacijsku postavku 3-4-2-1. U tim se vraćaju Kristante i Mhitarjan, s tim što će bivši igrač Atalante i Milana, u odsustvu Smolinga (i dalje van pogona zbog povrede), ponovo biti centralni defanzivac. Prema najavama, Fonseka ima nameru da odmori Pelegrinija za meč sa Interom u nedelju pa će na teren Katalonac Karles Perez. U startnu postavu se vraća i Edin Džeko dok će Kolarov ponovo početi meč na klupi.

Verona je sa maleroznim remijem u Firenci stavila tačku na svoje evropske snove. Ostaje da se vidi da li tim Ivana Jurića ima još “benzina” i motivacije za velike predstave kakve je poklonio u više navrata u ovoj sezoni. Podsetimo Rahmani i Amrabat su već igrači Napolija odnosno Fjorentine, Kumbula će sigurno napustiti Veronu, Faraoni takođe ima nekoliko vrlo unosnih ponuda. I kad smo već kod Kumbule i Faraonija za njih će večerašnji duel imati ukus derbija budući da je Faraoni ponikao u Formelu a Kumbula će najverovatnije obući dres Nebeskoplavih već u avgustu.

ROMA (3-4-2-1): Pau Lopez; Mančini, Kristante, Ibanjez; Zapakosta, Veretu, Diavara, Spinacola; Karles Perez, Mhitarjan; Džeko. 

VERONA (3-4-2-1): Silvestri; Rahmani, Ginter, Kumbula; Faraoni, Amrabat, Velozo, Lazović; Pesina, Zakanji; Di Karmine.

SASUOLO – JUVENTUS 

Sasuolo je posle Atalante najlepše i najprijatnije iznenađenje sezone. Tim Roberta de Zerbija je posle poraza od Boginje u Bergamu nanizao dva remija i četiri pobede. Uz to je potopio Interve i Laciove snove o skudetu i sada bi, barem sudeći po izjavama sporstkog direktora Karnevalija, želeo da “utroji” i zagorča malo život Juventusu. Sasuolo je izgbubio, zbog povreda, nekoliko igrača (Romanju, Obijanga, Defrela) a i Rožerio je pod velikim znakom pitanja. Međutim, De Zerbi je formatirao nekoliko odličnih alternativa, tako da se njihovo odsutvo neće osetiti preterano, barem kada je u pitanju startna postava.

U Ređo Emiliji ćemo videti od početak Sasuolova četiri tenora: Berardi, Đuričić, Boga i Kaputo. Na sredini terana je u prednosti, i pored malih problema, Lokateli nad Burabijom

Mauricio Sari je u potpunosti preuzeo filozofiju Pepa Gvardiole i sada pred svaku utakmicu hvali svoje protivnike. Istini za volju između Sarija i De Zerbija postoje obostrane simpatije i poštovanje koje je dokazano u nekoliko navrata. Sari je ponovo upotrebio metaforu sa “zubarom” za meč sa Sasuolom i zato ne iznenađuje što je najavljen tim Juventusa najjači mogući sa izuzetkom Ruganija koji će zameniti Bonučija.

U tim Bjankonere se vraća Miralem Pjanić koji će preuzeti ulogu režisera igre, pored Bentankura i Rabioa a u napadu je potvrđen, sada možemo da kažemo standardni trio: Bernardeski, Dibala i Ronaldo. Umesto suspendovano Kvadrada će igrati Danilo na poziciji desnog beka. Dibala je silno motivisan pohvalama Mišela Platinija i najavom novog ugovora sa Juveom a Ronaldo već vidi Imobilea i oreol najboljeg strelaca Serije A od kojeg je udaljen samo jednim golom. 

SASUOLO (4-2-3-1): Konsilji; Muldur, Kirikeš, Ferari, Kirjakopulos; Manjaneli, Lockateli; Beardi, Đuričić, Boga; Kaputo. 

JUVENTUS (4-3-3): Ščesni; Danilo, De Liht, Rugani, Aleks Sandro; Bentankur, Pjanić, Rabio; Bernardeski, Dibala, Ronaldo.

 UDINEZE – LACIO

Udineze je pokvarilo dobar utisak koji je ostavio u prethodne dve nedelje porazom protiv Sampdorije. Tim iz Friulija je imao priliku protiv Dorijana da kruniše pozitivnu seriju obezbeđivanjem opstanka u Seriji A. Večeras će igrati protiv Lacija i osluškivati šta se događa u Lečeu. 

Kormilar Udinezea Goti može da se uzda u dobru formu ključnih fudbalera, pre svih De Paula i Lazanje. Italijanski centarfor je proradio i na poslednjih pet mečeva, od Atalante pa do Sampodorije, redvono je upisivao svoje ime u listu strelaca. Samo je Ronaldo postigao više golova od njega u prethodnih pet kola. 

Fudbaleri Lacija večeras ne igraju samo za tri boda i ostanak u trci za drugo mesto već i za mogućnost da u sledeće dve nedelje spavaju u svojim kućama. Predsednik Klaudio Lotito je bio jasan: novi poraz vodi ceo tim u karantin. Do kraja prvenstva se živi, radi i spava u Formelu. 

Dugačoj listi povređenih fudbalera ponovo se pridodao Lejva koji će morati ponovo na operaciju kolena dok je Patrik, podsetimo, suspendovan na četiri utakmice zbog ujedanja Donatija na meču sa Lečeom. Inzagi je primoran da “iscedi” do kraja veterana Parola na sredini terena pošto Kataldi i dalje kuburi sa povredom, mada nije isključeno da Danilo stisne zube i istrči na teren od prvog sudijskog zvižduka. Veći problem od povreda za Inzagija je psihičko stanje njegovih najboljih igrača. Ačerbi, Milinković, Luis Alberto i Imobile su neprepoznatljivi, dekoncentrisani, ponekad odsutni tokom igre, a bez njihovog doprinosa Lacio je teks srednje prosečan tim.

UDINEZE (3-5-2): Muso; Trost Ekong, Nujtink, Samir; Striger Larsen, Fofana, Jajalo, De Paul, Sema; Okaka, Lazanja.

LACIO (3-5-2): Strakoša; Luiz Felipe, Ačerbi, Radu; Lacari, Milinkovic-Savić, Parolo, Luis Alberto, Džoni; Imobile, Kaisedo.

 

Piše: Željko Pantelić


SERIJA A - 33. KOLO

Utorak

Atalanta - Breša 6:2 (4:1)

/Pašalić 2, 55, 58, De Ron 25, Malinovski 28, Zapata 30 - Toregrosa 8, Špalek 82/

Sreda

19.30: (4,30) Bolonja (3,60) Napoli (1,85)

19.30: (1,40) Milan (4,80) Parma (7,75)

19.30: (1,90) Sampdorija (3,50) Kaljari (4,10)

21.45: (3,35) Leće (3,45) Fjorentina (2,15)

21.45: (1,65) Roma (4,00) Verona (5,10)

21.45: (4,80) Sasuolo (3,90) Juventus (1,70)

21.45: (3,40) Udineze (3,40) Lacio (2,15)

Četvrtak

19.30: (2,25) Torino (3,35) Đenova (3,20)

21.45: (8,50) SPAL (5,40) Inter (1,33)

*** kvote su podložne promenama



tagovi

Serija AJuventussasuolo

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara