Nastavak streljačke sezone u avgustu 1Foto:Streljački savez Srbije

Streljačka sezona u našoj zemlji će se, po korigovanom kalendaru SSS, nastaviti u avgustu, trećim kolom Kupa Streljačkog saveza Srbije malokalibarskim oružjem za seniorski i juniorski uzrast i u gađanju vazdušnom puškom iz trostava za kadete i kadetkinje u Novom Sadu.

Novi termin takmičenja je 1. i 2. avgust, saopštio je Streljački savez Srbije.

Treće kolo je trebalo da bude održano minulog vikenda.

Međutim, Grad Novi Sad je u petak uveo nove mere u cilju suzbijanja korona virusa, pa je tada takmičenje odloženo za 18. i 19.jul, precizira se u saopštenju.

Izvesno je da ni predstojećeg vikenda neće biti uslova za održavanje takmičenja.

Zato je, posle konsultacija članova Stručne komisije, Stručnog štaba, sportskog direktora Dragana Markovića i generalnog sekretara Nenada Petkovića doneta nova odluka o izmenama kalendara.

Po odluci SSS donetoj prošlog petka, bilo je planirano da se treće kolo otkaže, ukoliko se ni 18. i 19. jula ne steknu uslovi. Ipak, SSS je, reagujući u skladu sa razvojem situacije, takmičenje odložio.

-Strelci su željni takmičenja, postoji interesovanje za učešće na trećem kolu. Zato smo odlučili da treće kolo ne otkazujemo, već da ga odložimo i iskoristimo slobodne termine u avgustu. Ujedno, i finale Kupa je pomereno za sledeći mesec. Nadamo se da će se do avgusta steći uslovi da realizujemo takmičenja, uz poštovanje svih mera nadležnih organa – kaže Nikola Marić, predsednik Stručne komisije.

Dakle, treće kolo je odloženo za 1. i 2. avgust, dok je finale Kupa zakazano za 8. i 9. avgust (prvobitni termin bio je 25-26.juli).

Ostala takmičenja nisu pomerana.

Prema kalendaru, usvojenom u maju, seniorsko i juniorsko prvenstvo države malokalibarskim oružjem, kao i Prvenstvo Srbije u gađanju iz trostava vazdušnom puškom, su na programu u drugoj polovini avgusta.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari