');
Najnovije vesti
Blic Vesti Republika Srpska

DODIK SA AMERIČKIM AMBASADOROM Na sastanku o hitnoj potrebi usvajanja budžeta BiH (FOTO)

Ambasador SAD u BiH Erik Nelson sastao se danas sa članom Predsedništva BiH Miloradom Dodikom. Kako su naveli iz ambasade SAD, razgovarano je o hitnoj potrebi da BiH usvoji budžet na državnom nivou i ostvari osnovno pravo građana, pravo na izbore.

Slušaj vest
0:00/ 0:00
Erik-Nelson-ambasador-SAD-a-u-BiH-i-Milorad-Dodik-srpski-clan-predsjednistva-BIH03 Foto: Siniša Pašalić / RAS Srbija
Erik-Nelson-ambasador-SAD-a-u-BiH-i-Milorad-Dodik-srpski-clan-predsjednistva-BIH03

Na današnjoj 8. hitnoj sednici Predstavničkog doma Parlamentarne skupštine Bosne i Hercegovine usvojen je, po skraćenom postupku i u prvom čitanju, Predlog zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, čiji je predlagač Predsedništvo Bosne i Hercegovine.

Povodom rasprave o Predlogu zakona o Budžetu institucija Bosne i Hercegovine i međunarodnih obaveza Bosne i Hercegovine za 2020. godinu, Dom je usvojio zaključak kojim je Savet ministara BiH zadužen da sve ranije usvojene odluke u 2020. godini o novom zapošljavanju stavi van snage, te da se svako novo zapošljavanje vrši samo u slučaju da je to neophodno za funkcionisanje institucije koja podnosi obrazložen i potkrijepljen zahtev Savetu ministara Bosne i Hercegovine, piše N1.