Mohamed Kudus
Mohamed Kudus

Ajaks iskopao biser u Danskoj, 9.000.000 za momka koga je Partizan dobro upoznao

Vreme čitanja: 1min | sre. 15.07.20. | 13:39

Stiže iz Nordsjelanda, a pratili su ga i Liverpul, Mančester junajted i Everton

Bio je tada još 18-godišnjak, ali kad je na leto 2018. ušao u igru u prvom okršaju Nordsjilanda i Partizana u plej-ofu za Ligu Evrope odmah se ritam igre promenio i crno-beli su na delu mogli da vide koliki je potencijal Mohameda Kudusa. Ali teško da su i tada mogli da pretpostave da će samo dve godine kasnije vezista iz Gane biti na meti titana kakvi su Mančester junajted, Liverpul i Everton. Međutim, niko od njih na kraju nije uspeo do Kudusovog potpis, pošto je dosadašnji prvotimac Nordsjilanda po svemu sudeći novi igrač Ajaksa.

Pametan izbor, ako nas pitate, pre će u Amsterdamu do minuta no na Old Trafordu ili Enfildu. Tamo bi ga izvesno čekala neka pozajmica i kaljenje. U Ajaksu će sigurno dobiti šansu, jer ni Kopljanici ne daju 9.000.000 evra za igrača da im sedi na klupi, a upravo su toliko prema izveštajima danskog BT-a Holanđani platili na ime obeđtećenja.

Izabrane vesti

Kudus će tako preuzeti drugo mesto na listi najskupljih prodaja Nordsjelanda pošto je ispred njega samo još Emre Mor, koji je 2016. odatle otišao u Borusiju Dortmund za 9.750.000 evra. Mor se istina nije proslavio u Nemačkoj, prošle sezone je kao pozajmljeni igrač Galatasaraja igrao u Selti.

Sad da vidimo kako će da prođe Kudus. Imaće vremena da pokaže šta zna. Ajaks mu je prema medijskim napisima dao ugovor na pet godina.


tagovi

DanskaDanska 1Nordsjeland

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara