Vučić se sastao i sa predstavnicima SVM; Pastor: SVM će biti deo vladajuće većine

U nastavku razgovora o formiranju nove vlade, predsednik Srbije Aleksandar Vučić sastao se danas u 10 sati sa predstavnicima Saveza vojvođanskih Mađara.

Izvor: B92

Sreda, 15.07.2020.

10:45

Vučić se sastao i sa predstavnicima SVM; Pastor: SVM će biti deo vladajuće većine
Tanjug, Dragan Kujundžiæ

Među predstavnicima SVM su bili predsednik stranke Ištvan Pastor, potpredsednik Balint Pastor i dosadašnja poslanica Elvira Kovač.

SVM biće deo vladajuće većine na republičkom, pokrajinskom i lokalnim nivoima i participiraće u izvršnoj vlasti, izjavio je danas predsednik SVM Ištvan Pastor.

Pastor je pojasnio da SVM želi da učestvuje u izvršnoj vlasti na nivou republike na nivou državnih sekretara u nekoliko ministarstava, koja, kaže, nisu definisana, ali je načelna spremnost i mogućnost za tako nešto dogovorena i potvrđena.

SVM će, kaže Pastor, učestvovati u izvršnoj vlasti i na pokrajniskom nivou, ali o tome danas, kako je naveo, nije bilo konkretnijeg razgovora.

Pastor, prema sadašnjem stanju stvari, očekuje da bude predsednik Skupštine Vojvodine i u naredne četiri godine.

"Razgovarali smo o budućoj saradnji, jer je potvrđena obostrana rešenost da odnos izgrađen u proteklih šest godina nastavimo. Saradnja će se odnositi na republički, pokrajinski i lokalni nivo", rekao je Pastor.

On je dodao da će o oblicima i načinu zajedničke saradnje biti potpisan koalicioni sporauzm, sa opredeljenjima, ciljevima i projektima, kao i u proteklom mandatu, te da očekuje da se sve konkretizuje u naredne dve nedelje.

"Nešto jače i direktnije učešće želimo da imamo na pokrajinskom i lokalnom nivou, a to ucešće želimo da materijalalizujemo u skladu sa mogućnostima, jer nam nije namera da po svaku cenu imamo čoveka u strukturi, već da to bude od interesa za državu i građane", rekao je Pastor.

On je dodao da će sa predsednikom Vučićem razgovarao o tome pred kakvim izazovima se nalazi zemlja i šta je ono što treba da je u fokusu u predstojećem periodu, kao i o krizi izazvanoj epidemijom Kovida 19, te posledično o ekonomiji, ali i o evropskoj politici i poziciji Srbije.

Na pitanje u vezi sa izborima u Vranju, gde je neočekivano SVM ostvario veoma dobar rezultatat, Pastor je rekao da je njihova savest potpuno čista, a da konkretno pitanje i nije za SVM, te da nije ni bilo predmet razgovora sa predsednikom.

Vučić je prethodno danas razgovarao sa predsednikom Stranke pravde i pomirenja Muamerom Zukorlićem.

Ovo je arhivirana verzija originalne stranice. Izvinjavamo se ukoliko, usled tehničkih ograničenja, stranica i njen sadržaj ne odgovaraju originalnoj verziji.

Komentari 1

Pogledaj komentare

1 Komentari

Možda vas zanima

Društvo

Stiže novi "pakao"; Spremite se

Kao u prvih 15 dana aprila, ovaj mesec će se završiti natprosečnim temperaturama. Prema najavi RHMZ u nedelju i do prve polovine naredne sedmice temperature će dostići letnje vrednosti.

7:21

26.4.2024.

1 d

Društvo

MUP upozorio građane Srbije

Povodom predstojećih prvomajskih i uskršnjih praznika očekuje se povećan priliv velikog broja putnika i vozila u našu zemlju, zbog čega se mogu očekivati duža zadržavanja na graničnim prelazima, upozorio je danas MUP.

9:37

26.4.2024.

1 d

Podeli: