Nikolas Kun (Printscreen - tviter nalog Bajerna)
Nikolas Kun (Printscreen - tviter nalog Bajerna)

Bajern doveo još jednog talentovanog Nemca

Vreme čitanja: 1min | uto. 14.07.20. | 18:04

Posle šestomesečne pozajmice iz Ajaksa, Nikolas Kun je i zvanično novi član Bavaraca

Kao nosilac nagrade "Fric Valter" za najboljeg mladog igrača Nemačke prethodne godine, gde bi drugo Nikolas Kun završio nego u Bajernu. Posle šestomesečne “probe“ na koju je stigao iz Ajaksa, mladi Nemac je zadovoljio zahteve Bavaraca koji su ga za dobre igre nagradili trogodišnjim ugovorom.

Kun je u bavarskog giganta stigao početkom ove kalendarske godine na šestomesečnu pozajmicu. Nastupao je za rezervni tim minhenskog kluba sa kojim je osvojio prvo mesto u trećoj ligi, ali zbog pravila u nemačkom fudbalu naredne sezone neće moći da se takmiči u Cvajti. Krilni fudbaler je u početku retko bio starter, međutim, kako su u finišu sezoni mnogi njegovi saigrači dobijali poziv u prvi tim, 20-godišnjak se sve više isticao i preuzimao odgovornost, što je upravi šampiona Nemačke bilo dovoljno da sa Kunom sklopi saradnju na tri godine.

Izabrane vesti

Pre Ajaksa, Kun je nastupao još za mlađe selekcije Lajpciga, Hanovera, Sankt Paulija i Vunstorfa. Prošao je sve omladinske selekcije Nemačke reprezentacije, trenutno je u U20 timu, a osim kao desno krilo, može da odigra i na suprotnoj strani, pa čak i u špicu napada.


tagovi

BundesligaBajern MinhenAjaks

Izabrane vesti / Najveće kvote


Ostale vesti


Najviše komentara