Јужна Србија Инфо
Ћирилица | Latinica

Вучић почео консултације о формирању Владе Србије - први на разговоу Албанци са југа Србије

rssBookmark and Share

Бујановац 14.07.2020. РТС, Јужна Србија Инфо

Консултације за формирање Владе Србије почеле су састанком председника Србије Александра Вучића са представницима изборне листе "Албанске демократске алтернативе - Уједињена долина".

Фото: РТС screenshot
Фото: РТС screenshot

Представници албанских партија су говорили о намери да се Албанци што више интегришу у институције државе Србије, као и о неопходности економског напретка, како југа Србије тако и целе државе.

Председник је са пажњом саслушао све њихове примедбе на функционисање државе и истакао да смо спремни да на различите начине помогнемо развоју југа Србије, наводи се у саопштењу Службе за сарадњу са медијима председника Републике.

Нагласио је да ће представнике албанских партија у наредних 14 дана обавестити o даљем току формирања Владе.

Камбери је, након састанка са Александром Вучићем о формирању нове Владе Србије, рекао да је листа "Албанске демократске алтернативе - Уједињена долина" предала своје захтеве који се тичу најпре интеграције Албанаца у државне институције и додао да од испуњења тих захтева зависи да ли ће учествовати у будућој влади. 

Вучић ће се наредних дана састати и са представницима осталих странака и листа које су обезбедиле мандате на изборима - представницима СВМ-а, СПС-а, СПАС-а, Странке правде и помирења и СНС-а. 


#   Бујановац   Александар Вучић   Влада Републике Србије   Избори 2020   Албанска демократска алтернатива
@avucic @Vlada_SR @


 



Будите у току

Дозволите обавештења са овог портала о актуелним збивањима