Južne vesti - Leskovac, Niš, Pirot, Prokuplje, Vranje - vesti iz južne Srbije

15:45, 14. 7. 2020.

| Sport

15 dana pre starta sezone Radnički počinje pripreme

Autor:Ljubica JocićIzvor:Južne vesti
radnicki rad foto jv vanja keser
Među poslednjima kreću sa pripremama; foto: JV / Vanja Keser

Među poslednjim ekipama koje počinju pripreme za novu sezonu u Superligi, koja bi trebalo da startuje 1. avgusta, nalazi se niški Radnički. Trener "Reala sa Nišave" Radoslav Batak zakazao je prvo okupljanje za sredu, 15. jul na "Čairu", ali bez predstavnika medija.

Osim Novog Pazara, u čijem gradu je teška situacija zbog pandemije virusa korona, od superligaša samo Radnički još nije počeo pripreme. Pre nedelju dana, zbog dvojice igrača sa koronom, iz Uprave niškog kluba apelovali su na niški Krizni štab da se testiraju igrači, stručni tab i članovi kluba.

Kako saznajemo iz Radničkog, stručni štab se odlučio da ekipa počne sa pripremama i to okupljanjem u sredu, 15. jula od 17:30 sati.

Iako je prvobitno poslat poziv medijima da isprate početak priprema, stigao je mejl gde se navodi da će prozivka biti bez "sedme sile".

Poštovani predstavnici medija, zbog pogoršanja epidemiološke situacije i zbog bezbednosti svih nas, obaveštavamo vas da će pripreme Fudbalskog kluba Radnički za novu sezonu početi bez prisustva predstavnika medija. Izjave i fotografije sa ovog događaja dobićete putem ove mejl adrese. Hvala na razumevanju - piše u saopštenju.

Koji je dalji plan priprema i eventualnih kontrolnih utakmica, još se ne zna, ali bi trebalo da bude poznato na startu priprema.

Nova sezona u Superligi trebalo bi da počne 1. avgusta, ipak, u fudbalskoj javnosti sve su glasnije priče da će se sezona pomeriti, a kako je za Novosti izjavio kardiolog i predsednik Medicinske komisije Fudbalskog saveza Srbije Miljko Ristić, ne zna koliko je pametno da se igra fudbal u ovim uslovima.

Zaista je rizično da se ljudi okupljaju na stadionima. Možda bi bilo dobro da fudbal počne da se igra bez publike, ali poznat je moj raniji stav da fudbal bez navijača nije nikakav sport. Tužne su slike koje ovih nedelja dolaze iz Španije, Engleske, Italije, doskoro i iz Nemačke. Tužan je pogled na te prazne tribine - rekao je dr Ristić za Novosti.

U prvom kolu Superlige Radnički dočekuje Metalac iz Gornjeg Milanovca.

*Tekst je objavljen u 12:44, a dopunjen u 15:45 nakon saopštenja Radničkog.

Podeli sa prijateljima
Komentari
Poslednji komentari
  • Mara

    14:00 // 14. 7. 2020.

    Strašno

  • Cika Velja

    13:21 // 14. 7. 2020.

    Ma gde zure?
    Pa naka se odmore jos 10 dana,pa onda pripreme 4 dana.
    Za sredinu tabele dosta.

    • Ouzo

      08:26 // 15. 7. 2020.

      Dzabe bacanje para, sve je vec dogovoreno !

  • Naissus

    12:52 // 14. 7. 2020.

    Pa vi napunite tribine, doktore Risticu ali se posle zapitajte kojem ste to Hipokratu polagali zakletvu. Onome antickom ili ovome savremenom??

Pošalji komentar:

Vaš komentar će biti objavljen po odobrenju od strane administratora.

Vaš komentar je uspešno poslat i biće objavljen nakon što ga odobri neko od naših administratora.

Ukoliko želite da Vaš komentar bude odmah objavljen, možete se prijaviti preko svog Google, Facebook, Twitter ili Yahoo naloga.

Došlo je do greške pri dodavanju komentara
Preostalo ti je 400 karaktera

Molimo vas da se u komentarima držite teme teksta. Redakcija Južnih vesti zadržava pravo da – ukoliko ih proceni kao neumesne – skrati ili ne objavi komentare koji sadrže osvrte na nečiju ličnost i privatan život, uvrede na račun autora teksta i/ili članova redakcije kao i bilo kakvu pretnju, uvredu, nepristojan rečnik, govor mržnje, rasne i nacionalne uvrede ili bilo kakav nezakonit sadržaj.

Komentare pisane verzalom i linkove na druge sajtove ne objavljujemo. Južne vesti nemaju nikakvu obavezu obrazlaganja odluka vezanih za komentare i njihovo objavljivanje.

Mišljenja iznešena u komentarima su privatno mišljenje autora komentara i ne odražavaju stavove redakcije Južnih vesti.

Smatra se da ste slanjem komentara potvrdili saglasnost sa gore navedenim pravilima.

Administratorima Južnih vesti se možete obratiti ovde: admin {at} juznevesti {dot} com.

KOMENTAR DANA

Obično se policija ne meša u svoj posao. Kako se ovo desilo?

Žika čitalac

Tekst: Vozio u Nišu 103 kilometara na sat gde je dozvoljeno 60, i to pod dejstvom alkohola i kokaina

Pronađite nas na: